Selecteer een pagina

Mijn stem mag er zijn en ik mag er zijn

Andrea Jansen

Mijn stem mag er zijn en ik mag er zijn

Andrea Jansen

Andrea Jansen over het stemtraject 'I Sing'

foto: Marcel Fossen

Andrea Jansen

over ‘I Sing’

In het voorjaar van 2021 deed ik mee aan het stemtraject I Sing van Helen Botman. Een 10 weeks traject met daarin individuele en groepslessen.

Het was een heerlijke reis waarbij ik heb gewerkt aan zangtechniek en presentatie met als einddoel een solo optreden voor de groep deelnemers aan het traject.

De combinatie is heel fijn, omdat je de dynamiek van de groep afwisselt met de individuele lessen en daardoor op beide vlakken groei en ontwikkeling ziet en voelt.

Zangtechniek

Het werken aan stem en zangtechniek kan Helen supergoed. Ze put uit een schat van ervaring en kan je precies dat stukje aanreiken wat je nodig hebt om weer een stap te maken.

Zuiver zingen

Wat mij vooral vooruit heeft geholpen waren de gesprekken die we hadden over wat het betekent om “zuiver” te zingen en hoe je dat zelf gaat invullen.

Het loslaten van mijn interpretatie van “mooi” en “zuiver” en mijzelf de ruimte geven om mijn eigen stem te laten klinken was een grote stap vooruit en heeft mij een stuk vrijer gemaakt in het zingen. In de loop van het traject merkte ik dat dit niet alleen effect had op mijn zingen maar op veel meer aspecten van mijn bestaan.

Solo zingen

De groepslessen waren een warm bad waarin geoefend werd, tips en trucs werden aangereikt en gevoelens gedeeld konden worden en we elkaar onvoorwaardelijk hebben gesteund in dat ingewikkelde proces van “solo zingen voor een groep”.

Presentatie

Aan het einde van het traject was de presentatie de kroon op het werk.

Ik zong mijn lied, met de kriebels in mijn buik maar met de overtuiging dat mijn stem er mag zijn en dat ik er mag zijn.

Helen heeft mij hierbij ruimte en plaats geboden om te groeien en van binnen echt te voelen dat mijn stem meer is dan alleen een instrument om klanken mee te produceren.

Andrea Jansen over het stemtraject I SING

Stemtrajecten

Winter Songs

live stemtraject voor vrouwen

START: 10 OF 11 JANUARI 2023

VOCALE ONTDEKKINGSREIS VAN 6 WEKEN

leer je meest waardevolle instrument kennen - je stem! - en vergroot je vocale mogelijkheden

➤ KLIK VOOR MEER INFO

I Sing

live stemtraject voor vrouwen

START: WOENSDAG 26 APRIL 2023

10 WEKEN JOUW SONG & PRESENTATIE (DOOR)ONTWIKKELEN

in 4 groepslessen en 6 privélessen werk je aan een song die je aan het einde van het traject presenteert voor je groepsgenoten

➤ KLIK VOOR MEER INFO

Hoi!

Ik ben Helen Botman

Stemtrajecten van Helen Botman

Ik werk al meer dan 30 jaar als zangeres. Als creator van The Moving Voice en gediplomeerd stemcoach ontwikkelde ik de stemtrajecten. Daarmee help ik creatieve en sensitieve vrouwen die (willen) zingen om op speelse en lichte wijze hun stem te vinden, te versterken en te verrijken. Zodat ze kunnen zingen met nog meer plezier, gemak en zelfvertrouwen.
Take a deep breath and sing!

Q

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter

Join the Party!

 

CONTACT
Helen Botman
info@helenbotman.com

OVERIGE INFO
ING : NL22 INGB 0009 6954 53
BIC : INGBNL2A
KVK : 37150747
BTW : NL002098381859

MUZIEKATELIER BURGERBRUG

regio Schagen, Den Helder

OldSkoel
Grote Sloot 116A
1754 JJ, Burgerbrug

MUZIEKATELIER BERGEN-NH

regio Alkmaar, Heiloo, Egmond, Schoorl

Zijl 53
1862 HM, Bergen NH