I Sing

Zingen met meer zelfvertrouwen

online stemtraject voor vrouwen
start donderdag 27 januari

lees alle ins & outs

Van zingen word je blij. Als je zingt, ben je helemaal in het moment. Het haalt je uit je hoofd. Het brengt je in je lijf. Je voelt je vrij en ontspannen. Tegelijk voelen velen zich ook geremd als het om zingen gaat. Je stem laten horen is jezelf laten zien. Dat kan kwetsbaar voelen – en spannend.

Na afloop van optredens spreek ik vaak enthousiaste vrouwen die me toevertrouwen dat ze ook graag zouden willen zingen. Maar ze durven niet. Ze denken dat ze niet kunnen zingen (of niet goed genoeg). Of ze vinden dat ze niet mooi kunnen zingen. Maar ondertussen voelen ze zich ertoe aangetrokken en blijft dat verlangen knagen. Als jij ook lekker wilt zingen, dan is dit stemtraject helemaal iets voor jou. Ook (of eigenlijk: juist!) als je een rem voelt.

Vanaf 27 januari start ‘I SING’, een stemtraject van 10 lessen voor VROUWEN van alle leeftijden, die altijd al hebben willen zingen. En die NU ook daadwerkelijk (van) zich willen laten horen!

Verken je stem

Ontdek en vergroot je vocale mogelijkheden

Vrijer zingen en bewegen
In 10 lessen ga je op zoek naar jouw stem en jouw verhaal. Dit doe je in twee rondes van 4 online groepslessen, een online privéles en een live eindpresentatie. Best of both worlds, dus. Je krijgt stemtechniek aangereikt. Je leert hoe je een song uitzoekt. Je werkt aan body en mindset. In een veilige sfeer kun je experimenteren en spelen. Daarmee zet je je creativiteit aan. Ook leer je hoe je relaxed op een podium kunt staan. Je sluit het traject samen af met een besloten live presentatie (omgeving Bergen NH).

Wanneer en hoe?
Het traject start donderdag 27 januari en eindigt op 31 maart. Tien weken lang heb je elke week een les. Je krijgt twee rondes van vier groepslessen op donderdagavond (zie verder voor de data). Daarnaast een privéles van 30 minuten (dag en tijd in overleg). Daarbij tunen we helemaal in op jouw stem en jouw verhaal, en op jouw vragen, behoeften en wensen.

Na het traject heb je…
Na dit traject heb je meer inzicht in jouw stem. Je hebt je vocale mogelijkheden vergroot. Je weet beter hoe je een song kunt uitzoeken én hoe die te zingen. Je hebt ervaring op het podium. Je voelt je vrijer om jezelf te laten horen en te laten zien.

donderdagavond • 19.30 uur
techniek: 27 januari, 3, 10 en 17 februari
song: 24 februari, 3, 10 en 17 maart
privéles: in de week van 24 maart
besloten eindpresentatie: 31 maart

Privéles met Helen
30 minuten 1-op-1 les
Dag en tijd in overleg

Waar
Online via Zoom
Eindpresentatie in (of rondom) Bergen NH

Ticket
397 euro incl. BTW (21 jaar en ouder)

Het is ook mogelijk het bedrag te betalen in twee termijnen van 219 euro.

Select gezelschap
Er is plek voor maximaal 8 vrouwen.

Vragen?

Wil je graag meedoen, maar vind je het spannend? Of twijfel je of de cursus bij je past? Stuur dan een mail en vraag een verkennend gesprek aan, zodat je kunt inschatten of dit iets voor jou is.

Mail info@helenbotman.com

 

Take a deep breath and sing!

reviews

“Een mooi proces om je eigen stem te ontdekken”

“Ik vind dat het stemtraject een mooi proces is om je eigen stem te ontdekken, oefenen, gehoord worden, zingen en genieten. En wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan, het smaakt naar meer en dat ga ik ook zeker doen!”
– Jeannette Lemmens –

“Ik leerde luisteren naar de song, de tekst en in verbinding staan met mezelf, het lied en de muziek. Door I Sing heb ik me weer kunnen openstellen en kwam ik bij mijn eigen kracht en vuur.”
– Rosa Maria Meijer

“Ik heb genoten van de groepslessen en de bijdragen van anderen. Ook daar merk ik met welke problemen anderen rondlopen en dat geeft mij het gevoel dat ik niet alleen sta.”
Lia Rienks

“Mijn stem heeft een grote sprong gemaakt – dieper en krachtiger – en het zingen gaat meer moeiteloos en daardoor ervaar ik veel minder stress in m’n lijf (en hoofd).”
Saskia van Poppel

Thuis in je stem

Helen Botman • zangeres & stemcoach

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Door de jaren heb ik heel wat facetten van het zingen, de muziek en mezelf onderzocht en ontdekt. Van speels mijn idool nadoen met een borstel als microfoon, tot zangles krijgen in mijn tienerjaren. Van eindexamen doen voor mijn conservatorium opleiding, tot stembevrijding bij het Roy Hart Theatre. Van de show willen stelen met kracht en volume, tot het geven van een zo authentiek mogelijke performance.

Ik heb de afgelopen jaren gezongen met mijn worldpopgroep La Luna. In 2012 nam ik de stap naar het vormgeven van mijn droom: de theatervoorstelling Vleugelvrouw. Daarna maakte ik een engelstalig solo album: ‘I Sing’. Momenteel treed ik voornamelijk op met singer-songwriter en levenspartner Peter van Vleuten.

Ik heb het zingen altijd gezien als doel én als middel. Het zingen heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, mezelf kwetsbaar durven opstellen. Door de muziek heb ik getourd en opgetreden, en samengewerkt met creatieve en vrije geesten. Door het werken met bands en ensembles heb ik geleerd over samenwerking en groepsprocessen.

Ik zie ernaar uit om je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt en je techniek, tips en tools aan te reiken waarmee je de mogelijkheden van je stem kunt ontdekken en vergroten.

Vragen en antwoorden

Ik wil al langer iets met zingen doen, maar heb nog nooit die spannende stap gezet. Is dit traject dan wel voor mij?

Ja, dit traject is JUIST bedoeld voor jou. Je maakt kennis met allemaal verschillende aspecten van het zingen. En ik durf te wedden: je zult verwonderd zijn over wat je allemaal kunt en gaat ontdekken.

Ik heb al wat zangervaring. Is dit traject dan ook geschikt voor mij?

Jazeker. Als je al lessen bij mij (of elders) hebt gehad, mijn online traject hebt gevolgd, of je zingt in een koor en wilt graag eens iets solo doen, dan is dit een perfect traject voor jou. Je kunt precies aanhaken op waar jij nu staat, en tijdens de privéles kunnen we intunen op jouw persoonlijke vragen.

Ik kan niet altijd op donderdagavond. Is dat een probleem?

Nee, dat is geen probleem. De lessen kun je op je eigen moment en tempo doen. De live bijeenkomsten op donderdagavond worden opgenomen en kun je op een later tijdstip terugkijken.

Hoe besloten is de besloten afsluitende presentatie?

Die is alleen bedoeld voor de deelnemers van het traject. Dus geen familie, vrienden of ander publiek.

Kunnen mannen ook deelnemen?

Nee, helaas. Ik ben dol op mannen, maar dit traject is uitsluitend voor vrouwen.

Krijg ik een factuur toegestuurd?

Ja. Bij de start van het traject ontvang je een factuur. Heb je specifieke vragen over je factuur? Mail vragen naar info@helenbotman.com

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen. Via de deelname-button word je verwezen naar de ticetpagina. Op die pagina kun je kiezen om het bedrag in één keer te betalen of in twee termijnen.

Extra info of support

Twijfel je of dit traject iets is voor jou – en kom je er met de info op deze pagina niet uit? Stuur dan een mail naar info@helenbotman.com en laat weten waar je tegenaan loopt. Je ontvangt zo snel mogelijk een antwoord en/of extra info.