I Perform

creëer je eigen concert

live performance traject voor vrouwen
start donderdag 12 januari 2023

lees meer

foto: Artem Bryzgalov

De soundcheck is gedaan, in de kleedkamer heerst excitement. Iedereen is er klaar voor. De lichten gaan uit, de spots gaan aan. De zaal zindert, het publiek is vol verwachting. Nog een laatste groepshug. Een paar keer springen en een snelle boksbeweging à la Freddy. En dan… showtime!

Hou je van zingen, en zou je wel eens een eigen programma willen creëren? Die droom kun je laten uitkomen in het traject ‘I Perform’.

Samen met een aantal mede-zangeressen, en onder leiding van zangeres en stemcoach Helen Botman.

Met als doel: je programma presenteren voor een publiek van enthousiaste muziekliefhebbers (binnen en buiten jouw directe kring) die zin hebben om te genieten van jouw optreden.

Vanaf donderdag 12 januari start ‘I PERFORM’, waarbij je in 3 maanden een performance maakt. Met een groepje van 3 of 4 vrouwen stel je een repertoire samen, en werk je stap voor stap toe naar een gezamenlijk optreden.

Helen Botman, The Moving Voice

Express yourself

Jouw programma,
jouw podium, jouw stem

Dit is jouw verhaal

Allereerst starten we met jouw verhaal. Door de juiste vragen te stellen, kom je bij de kern van wat jij te vertellen hebt. In deze context vallen jouw songs nog beter op z’n plek. En misschien begint de creativiteit zo volop te stromen, dat er een eigen song ontstaat. Binnen het kader dat we samen creëren is voldoende ruimte voor spel, experiment en vrij bewegen.

Solo zingen en samen zingen

Hoewel je samen met je groepje een programma maakt, is jouw input helemaal van jou. Je kunt zelf je songs uitzoeken, en die zelf zingen (met band en muzikant). Natuurlijk is het nog leuker om elkaar te ondersteunen met koortjes en samenzang. The sky is the limit. Hou er wel rekening mee dat je 3 maanden voorbereidingstijd hebt. Voor sommigen is dat veel tijd; en voor anderen is dat net genoeg om hun eigen songs goed in te studeren.

Licht uit, spot aan!

Aan het einde van het traject komen alle elementen samen en laten we die op een logische manier in elkaar passen. In deze fase kijken we naar podiumpresentatie, evenals naar versterking en audiotechniek. En ook: promotie. Want het allermooist is om het programma te presenteren voor een volle zaal en een enthousiast publiek.

Let op: in dit traject gaan we minder diep in op individuele techniek. Van de deelneemsters wordt veronderstelt dat ze hierover al de nodige kennis hebben.

Data groepslessen
DONDERDagavond • 19.30 uur
12, 19 en 26 januari
9 februari
9, 16, 23 en 30 maart
6 en 13 april

Presentatie
vrijdag- of zaterdagavond of zondagmiddag
21, 22 en/of 23 april (de presentatie-avond of -middag plannen we in overleg)

De groepslessen zijn vaste data. Inhalen van deze lessen is niet mogelijk.

Locatie
Helens Muziekatelier in Burgerbrug

Deelnameticket
437 euro (betaling in één keer)
237 euro (twee termijnen á 237 euro)
inclusief 21% BTW

Select gezelschap
Er is plek voor maximaal 12 vrouwen

Nog 12 tickets beschikbaar

VRAGEN?
Wil je graag meedoen, maar twijfel je of deze cursus bij je past? Stuur dan een mail met je vragen. Dan kan ik contact met je opnemen om samen te kijken of dit traject iets is voor jou. Mail info@helenbotman.com

 

Los van mijn teugels,
vliegen op vleugels
[uit: Zwaartekracht, Vleugelvrouw]

Helen Botman

zangeres & stemcoach

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Door de jaren heb ik heel wat facetten van het zingen, de muziek en mezelf onderzocht en ontdekt.

Van speels mijn idool nadoen met een borstel als microfoon, tot zangles krijgen in mijn tienerjaren; van eindexamen doen voor mijn conservatorium opleiding, tot stembevrijding bij het Roy Hart Theatre; van de show willen stelen met kracht en volume, tot het geven van een zo authentiek mogelijke performance.

Ik heb de afgelopen jaren gezongen met mijn worldpopgroep La Luna. In 2012 nam ik de stap naar het vormgeven van mijn droom: de theatervoorstelling Vleugelvrouw. Daarna maakte ik een engelstalig solo album: ‘I Sing’. Momenteel treed ik voornamelijk op met singer-songwriter en levenspartner Peter van Vleuten.

Ik heb het zingen altijd gezien als doel én als middel. Het zingen heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, mezelf kwetsbaar durven opstellen. Door de muziek heb ik getourd en opgetreden, en samengewerkt met creatieve en vrije geesten. Door het werken met bands en ensembles heb ik geleerd over samenwerking en groepsprocessen.

Ik zie ernaar uit om je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt en je techniek, tips en tools aan te reiken waarmee je de mogelijkheden van je stem kunt ontdekken en vergroten.

reviews

“Een mooi proces om je eigen stem te ontdekken”

I Sing - deze vrouwen deden mee

“Ik vind dat het stemtraject een mooi proces is om je eigen stem te ontdekken, oefenen, gehoord worden, zingen en genieten. En wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan, het smaakt naar meer en dat ga ik ook zeker doen!”
– Jeannette Lemmens –

“Ik leerde luisteren naar de song, de tekst en in verbinding staan met mezelf, het lied en de muziek. Door I Sing heb ik me weer kunnen openstellen en kwam ik bij mijn eigen kracht en vuur.”
– Rosa Maria Meijer –

“Ik heb genoten van de groepslessen en de bijdragen van anderen. Ook daar merk ik met welke problemen anderen rondlopen en dat geeft mij het gevoel dat ik niet alleen sta.”
– Lia Rienks –

“Mijn stem heeft een grote sprong gemaakt – dieper en krachtiger – en het zingen gaat meer moeiteloos en daardoor ervaar ik veel minder stress in m’n lijf (en hoofd).”
– Saskia van Poppel –

“Meedoen aan I Sing is het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven. Ik heb enorm genoten van het zingen, de geweldige groep vrouwen waar ik het traject mee heb mogen beleven, en vooral van Helen die me liet zijn wie ik ben. I Sing is een magisch avontuur naar jezelf.”
– Kinita Zonneveld –

Thuis in je stem

Vragen en antwoorden

Ik wil al langer graag zingen en mijn stem ontwikkelen, maar ik heb er nog nooit iets mee gedaan. Is dit traject dan wel voor mij?

Als je nog helemaal blanco bent, dan is dit traject een mooie kennismaking met allemaal verschillende aspecten van het zingen. En als je het spannend vind, neem dan maar van mij aan: je zult verwonderd zijn over wat je allemaal al kunt en gaat ontdekken.

Ik heb al wat zangervaring. Is dit traject dan ook geschikt voor mij?

Als je al lessen bij mij (of elders) hebt gehad, mijn online traject hebt gevolgd, of je zingt in een koor en wilt graag eens iets solo doen, dan is dit een perfect traject voor jou. Tijdens de privélessen haken we aan op waar jij nu staat in je stemontwikkeling.

Ik kan niet altijd op woensdagavond. Kan ik ook op een andere avond lessen?

Jazeker. De privélessen plannen we in overleg in. Dat kan zowel op dinsdagavond als op woensdagavond. Overdag kan ook. De vier groepslessen vinden wel plaats op woensdagavonden, en kunnen niet worden verplaatst.

Hoe besloten is de besloten afsluitende presentatie?

Die is alleen bedoeld voor de deelnemers van het traject. Dus geen familie, vrienden of ander publiek.

Kunnen mannen ook deelnemen?

Nee, helaas. Ik ben dol op mannen, maar dit traject is uitsluitend voor vrouwen.

Het lijkt me leuk om mee te doen, maar ik woon niet in de buurt. Wat nu?

Deze vraag krijg ik vaker. Er zijn deelneemsters geweest die verder weg woonden (Hattem, Amersfoort, Amsterdam). In overleg hebben we een aangepaste planning gemaakt. Denk daarbij aan het samenvoegen van lessen, of een of meer privélessen online doen. Uiteraard kunnen we vooraf even overleggen wat er voor jou mogelijk is. Stuur dan een mail naar info@helenbotman.com.

Een andere optie is het online stemtraject ‘Zing jezelf vrij’. De opzet van dat traject is wat anders: dat gaat vooral over het vinden van meer persoonlijke vrijheid. Hier vind je meer info

Het is momenteel niet duidelijk wanneer het online stemtraject weer live gaat. Heb je er interesse in? Laat het dan even weten via info@helenbotman.com

Krijg ik een factuur toegestuurd?

Ja, bij de start van het traject ontvang je een factuur. Heb je specifieke vragen over je factuur? Mail dan je vragen naar info@helenbotman.com

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.

Via de gele deelname-buttons word je verwezen naar de aanmelding-pagina waar je je ticket kunt kopen. Op die pagina kun je kiezen om het bedrag in één keer te betalen of in twee termijnen.

Heb je twijfels of nog meer vragen?

Twijfel je of dit traject iets is voor jou? Of heb je nog meer vragen en kom je er met de info op deze pagina niet uit? Stuur dan een mail met je vragen naar info@helenbotman.com. Op die manier kan ik met je meekijken of dit traject iets is voor jou.

I sing for love, that’s my belief

I Sing #4

I Sing
Foto: Jessica Heetebrij

I Sing #3


Foto: selfie

I Sing #2


Foto: Marcel Fossen

I Sing #1


Foto: Marcel Fossen

©2022 THE MOVING VOICE