I Perform

stap het podium op en zing!

live performance traject voor vrouwen
start zaterdag 25 januari 2025

lees meer

foto: Marjolein Ansink

STRALEN OP HET PODIUM!
Hou je van zingen, en zou je wel eens willen stralen op het podium? Dat kan! Bij het stemtraject ‘I Perform’ zet je jezelf in de spotlight. Onder leiding van zangeres en stemcoach Helen Botman, en met support van je groepsgenoten.

De soundcheck is gedaan. Iedereen is opgewonden en ready to rock! De lichten gaan uit, de spots gaan aan. De zaal zindert, het publiek is vol verwachting. Nog een laatste groepshug, en dan… SHOWTIME!

Presenteer jouw gekozen solo-song en een gezamenlijk meerstemmig lied voor een publiek van enthousiaste muziekliefhebbers. En geniet volop van deze muzikale performance.

Zaterdag 25 januari 2025 start ‘I PERFORM’, waarbij je in 8 lessen toewerkt naar een performance. Met z’n allen draag je bij aan een repertoire, en stap voor stap werk je toe naar een gezamenlijke voorstelling.

LEES VERDER

Express yourself!

I Sing - stemtraject voor vrouwen

illustratie: Galih Khoirul Fadil

Jouw programma,
jouw podium, jouw stem

▶ Authentieke stem

Gedurende het stemtraject laat je je authentieke stem nog meer tot bloei komen. Via oefeningen voor mind, lichaam, adem en stemtechniek, en voor muzikaliteit en creativiteit. Ook kijken we wat jij te vertellen hebt, zodat jouw song nog beter tot z’n recht komt. Er is ruimte voor spel, experiment en vrij bewegen.

▶ Solo en samen

Hoewel je samen met de groep een programma samenstelt en een meerstemmig lied zingt, is jouw solo-song helemaal van jou. Je zoekt zelf de song uit die je wilt zingen. Je wordt begeleid door piano en/of gitaar. En ja, ook is het mogelijk om elkaar te ondersteunen met koortjes en samenzang. You’re free to sing harmonies.

▶ Licht uit, spot aan

Aan het einde van het traject heb jij de songs in the pocket en kun je niet wachten om dat podium op te springen. In deze eindfase kijken we naar je presentatie, evenals naar versterking en audiotechniek. En ook: promotie. Want het allermooist is om het programma te presenteren voor een volle zaal en een enthousiast publiek.

 

Let op: in dit traject gaan we minder diep in op individuele techniek. Er wordt veronderstelt dat je hierover al de nodige kennis hebt.

grenzen
verleggen

jezelf
laten zien

stralen en
genieten

de kracht
van samen

WAT ANDEREN ZEGGEN

“Je hebt ons allemaal over ons eigen kunnen heen getild”

TRIJNIE KEPPEL

Samen met elkaar doe je het!

“Als je diep in je hart de wens hebt om te zingen op een podium maar je durft niet, om welke redenen dan ook, doe dan mee met I Perform! Helen laat je zien dat je het gewoon kan. Optreden met de begeleiding van geweldige professionele muzikanten voor een enthousiast publiek, wat wil je nog meer! Samen met elkaar doe je het! Fantastisch!

LINDA VAN KUIJEREN


foto: Marjolein Ansink

Een power traject!

“Zo een ongelofelijk bijzonder zang traject wat zoveel doet en losmaakt bij je. Een power traject! Wat een ervaring om zo met een bijzondere groep te werken naar zoveel moois. Met elkaar en vooral met je zelf. Connectie, gevoel en daarna genieten van het resultaat. Een aanrader!”

CAROLINE METZELAAR


foto: Marjolein Ansink

De beste versie van jezelf

“Samen zoeken naar de beste versie van ons persoonlijk op het podium. En dan de ontlading tijdens het optreden. Ik voelde de positieve energie van de anderen tijdens het zingen. Helen, je bent zo’n mooi mens en hebt zo veel meer gedaan dan ons begeleiden in het zingen. En dat had alles te maken met durven. Plezier hebben, de uitdaging aangaan, passie laten klinken…ik zweef nog een beetje en het smaakt zeker naar meer!”

REINA HEKMAN


foto: Marjolein Ansink

Spannend, heerlijk, uitdagend

“Wauw, wat een geweldige ervaring! Wat was het spannend, heerlijk, uitdagend, mooi en vooral fantastisch om dit met z’n allen te doen. Ik ben nog aan het nagenieten en zou zo weer meedoen!

MIRJAM OOIJEVAAR


foto: Marjolein Ansink

Spetterende eindpresentatie

“Het is al weer even geleden dat we de spetterende eindpresentatie van I Perform hebben gedaan en ik mis alles! Dat zegt genoeg, toch? “

CLAUDIA VAN DER GROEF


foto: Marjolein Ansink

Alle details op een rij

DATA GROEPSLESSEN
ZATERDAGOCHTEND • 10.30 uur
25 januari
1, 8, 15, 22 februari
1, 8 maart

GENERALE REPETITIE
WOENSDAGAVOND • 19.30 uur
12 maart

VOORSTELLING
zondagmiddag • 15.00 uur
16 maart
12.00 uur – soundcheck
15.00 uur – start presentatie

Let op: de groepslessen zijn vaste data. Inhalen van deze lessen is niet mogelijk.

LOCATIE
Helens Muziekatelier
in Bergen NH

DEELNAMETICKET
498 euro (betaling in één keer)
269 euro (twee termijnen á 269 euro)
inclusief 21% BTW

SELECT GEZELSCHAP
Er is plek voor maximaal 8 vrouwen

Nog 1 laatste ticket beschikbaar

Let’s Perform!

Helen Botman, The Moving Voice

OVER HELEN

Helen Botman

zangeres & stemcoach

Sinds mijn 18e treed ik op en sta ik op het podium. Door de jaren heb ik geleerd hoe daar te staan met meer ontspanning, zelfvertrouwen en plezier. 

Ik herinner me nog goed mijn eerste optreden: met de band Break speelden we in een gigantische bar dancing. Terwijl ik aan de zijkant van het podium stond te wachten tot ik op kon, vroeg ik mezelf af: “Wat doe ik mezelf in Godsnaam vrijwillig aan?” Het voelde alsof ik mezelf letterlijk voor de leeuwen gooide.

Gaandeweg voelde ik me vertrouwder in de spotlight, maar kwam ik er ook achter hoeveel spanning ik ongemerkt in mijn lichaam droeg. Dat was een signaal om daarmee aan de slag te gaan.

Ik volgde de NPI-NLP practitioner opleiding bij het om mijn mindset onder de loep te nemen. Dat hielp absoluut, maar mijn grote doorbraak vond ik bij Annet van Laar, die me leerde beter in contact te staan met mijn lichaam. Bij Ad Stemerding heb ik die afstemming kunnen verfijnen via energiewerk.

Je mindset, je lichaam, je energie… alles draagt bij aan je stem, je performance, je communicatie. Tijdens ‘I Perform’ deel ik mijn kennis en ervaring op deze vlakken. Het mooiste dat ik kan bedenken, is een vreugdevolle eindpresentatie waarbij iedereen uitziet naar dat podium en die spotlights. LET’S DO IT!

Ik zie ernaar uit om samen met jou een voorstelling te maken. Vooral het meerstemmige lied is een bron van vreugde. Te horen hoe al die stemmen samen klinken, is meer dan magisch!

Vragen en antwoorden

Ik heb geen ‘I Sing’ gedaan, maar ik heb wel al zangervaring. Kan ik dan meedoen?

Voor dit traject is inderdaad ervaring vereist, of eerdere deelname aan ‘I Sing’. Als je niet hebt meegedaan met ‘I Sing’ kun je ervoor kiezen om een stemtest te komen doen. Dit geeft inzicht in je stem en is gelijk een mooie kennismaking en een goeie check of het stemtraject bij je past. Neem hiervoor contact op via info@helenbotman.com

Moet je al enige zangervaring hebben?

Ja, voor dit traject is het nodig om al wat ervaring te hebben met zingen, zangtechniek en eventueel samenzang. Tijdens dit traject ben je vooral bezig met je eigen song en hoe die te presenteren. Daarnaast werk je ook aan een meerstemmige song. Er is daarom minder tijd voor individuele zangtechniek.

Ik moet een les missen. Kan ik dan evengoed meedoen?

Jazeker. Eén les missen is niet zo’n probleem. Meer lessen missen is niet wenselijk. Helaas is het niet mogelijk om de les in te halen.

Ik heb al een keer meegedaan. Kan ik nóg een ronde meedoen?

Natuurlijk. Hoewel het proces tamelijk hetzelfde verloopt, er is altijd weer nieuwe input qua lesstof, inspiratie, groepsdynamiek, je song, jijzelf… Je zult absoluut verdiepen in de thema’s of doelstellingen die voor jou belangrijk zijn. So…be welcome!

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen. Via de buttons word je verwezen naar de aanmeldingspagina waar je je deelnameticket kunt kopen. Daar kun je kiezen tussen de opties ‘betalen in één keer’ of ‘betalen in twee termijnen’.

Krijg ik een factuur toegestuurd?

Ja, bij de start van het traject ontvang je een factuur. Heb je specifieke vragen over je factuur? Mail dan je vragen naar info@helenbotman.com.

EXTRA VRAGEN?
Wil je graag meedoen, maar twijfel je of deze cursus bij je past en kom je er met de antwoorden hierboven niet uit? Stuur dan een mail met je vraag. Dan kan ik met je meekijken of dit traject iets is voor jou. Mail info@helenbotman.com

 

Free Your Voice!

WAT ANDEREN ZEGGEN

“Het toverwoord was ‘kilometers maken’: je song vaak zingen voor de groep. Dat heeft echt geholpen.”

HILDA KAPITEIJN

Het verbind, versterkt en draagt

“I Perform is een avontuur, een zoektocht naar jezelf, je eigen stemgeluid, de kracht die vanbinnen zit. Het is iets magisch dat je jezelf en elkaar geeft, het verbind, versterkt en draagt. En alles wordt omringt door zoveel liefde en steun.”

KINITA ZONNEVELD


foto: Marjolein Ansink

Genoten van het optreden

“Na ‘I sing’ waarbij je in een besloten groep optreedt, pakte ik nu mijn kans op voor een groter publiek op te treden. Een enorme wens van mij, maar die ik frustreerde door allerlei drempels op te gooien. Drempels als ik kan niet goed zingen, zou het publiek het wel leuk/mooi vinden, kan ik mijn tekst onthouden, sloof ik mijzelf niet te veel uit…. allerlei inwendige stemmetjes hielden mij tegen. Door dit traject te doorlopen zijn er veel van die stemmetjes weg en heb ik genoten van het optreden. Het was inderdaad (leuk) spannend en I did it! Ik heb genoten en het publiek ook. Hoe leuk is dat?!”

ELLEN VAN KAAM


foto: Marjolein Ansink

Fijn om weer te zingen!

“Fijn om weer te zingen! Ik was het zingen kwijt na mijn zwangerschap en door I Perform weer gevonden, door de fijne begeleiding en support van Helen die je in je kracht zet en weer in jezelf laat geloven. Het I Perform traject het blijft bijzonder, je zingt met meerdere vrouwen en je gaat je liedje eigen maken. Het is zo’n mooie verbintenis met elkaar, je ziet en steunt elkaar, om naar iets moois te werken. En de afsluiting om voor publiek te mogen zingen en begeleid worden door Peter van Vleuten met gitaar is te gek!”

IRIS VAN WELSENES


foto: Marjolein Ansink

Er is heel veel gelachen

“Een bijzonder mooi en leerzaam traject met ruimte voor gevoel en emotie. Een prachtige groep vrouwen van uiteenlopende richtingen en interesses die elkaar goed aanvulden. Er werd ontzettend goed naar elkaar geluisterd en er is heel veel gelachen. Dit bijzondere proces in de groep was niet tot stand gekomen als Helen ons niet zo goed had geleid. Ze is een fantastische zangeres, geeft heel veel tips op allerlei gebied, zorgt dat je bij jezelf blijft en weet de groep binnen zeer korte tijd nader tot elkaar te laten komen. Heb je altijd al eens willen optreden maar durf je niet? Geef je op!! “

SUSAN VEKEN


foto: Marjolein Ansink

Saskia, Tinja, Anita en Liesbeth vertellen

Zij gingen je voor

©2024 THE MOVING VOICE