I Sing

Vrijer zingen & bewegen

live stemtraject voor vrouwen
start woensdag 20 maart 2024

lees meer

HELEN BOTMAN, ZANGERES & STEMCOACH

Van zingen word je blij. Als je zingt, ben je helemaal in het moment. Het haalt je uit je hoofd. Het brengt je in je lijf. Je voelt je vrij en ontspannen. Tegelijk voelen velen zich ook geremd als het om zingen gaat. Je stem laten horen is jezelf laten zien. Dat kan kwetsbaar voelen – en spannend.

Na afloop van optredens spreek ik vaak enthousiaste vrouwen die me toevertrouwen dat ze ook graag zouden willen zingen. Maar ze durven niet.

Ze denken dat ze niet kunnen zingen, of niet goed genoeg. Of ze vinden dat ze niet mooi kunnen zingen. Maar ondertussen voelen ze zich ertoe aangetrokken en blijft dat verlangen knagen.

Herkenbaar? Dan is dit stemtraject helemaal iets voor jou. Ook (of eigenlijk: juist!) als je een rem voelt.

Vanaf 20 maart 2024 start ‘I SING’, een stemtraject van 10 weken voor VROUWEN van alle leeftijden, die altijd al hebben willen zingen. En die NU ook daadwerkelijk (van) zich willen laten horen!

LEES VERDER

I Sing - stemtraject voor vrouwen

Verken je stem

Ontdek en vergroot je vocale mogelijkheden

Vrijer zingen en bewegen

In 10 lessen ga je op zoek naar jouw stem en jouw verhaal. Dit doe je in 4 groepslessen en 6 privélessen. Best of both worlds, dus. Je leert hoe je een song uitzoekt; je krijgt stemtechniek aangereikt; je werkt aan body en mindset. In een veilige sfeer kun je experimenteren en spelen. Daarmee zet je je creativiteit aan. Ook ervaar je hoe je relaxed op een podium kunt staan. Je sluit het traject samen af met een besloten presentatie.

Groepslessen + privélessen

Het traject start op 20 maart en eindigt op 22 mei. Tien weken lang heb je elke week een les. Je krijgt vier keer een groepsles van 2 uur op de woensdagavond (zie verder voor de data). De overige zes lessen zijn 1-op-1 privélessen van 30 minuten (in overleg op de dinsdag of woensdag). Daarbij tunen we helemaal in op jouw stem en jouw verhaal, en op jouw behoeften en jouw wensen.

Jezelf laten horen

Na dit traject heb je meer inzicht in jouw stem en heb je je vocale mogelijkheden vergroot. Je weet beter hoe je een song kunt uitzoeken én hoe die te zingen. Daarnaast heb je ervaring op het podium en voel je je vrijer om jezelf te laten horen en te laten zien.

 

Klik hier om te lezen wat anderen ervan zeggen

“I Sing is een magisch avontuur naar jezelf”

Kinita Zonneveld over het stemtraject 'I Sing'

KINITA ZONNEVELD

Data groepslessen
woensdagavond • 19.30 – 21.30 uur
20 maart: hoe zoek je een lied uit
17 april: communiceer je song
15 mei: podiumgeheimen
22 mei: eindpresentatie (besloten)

Privélessen
30 minuten 1-op-1 les
Voor de 6 privélessen bepalen we in overleg een vaste tijd op de woensdag of dinsdag (overdag of ’s avonds).

De groepslessen zijn vaste data. De planning voor de privélessen wordt ca. 2 weken voor aanvang van het traject gemaakt.

Locatie
Helens Muziekatelier
in Burgerbrug of Bergen

Deelnameticket
498 euro (betaling in één keer)
269 euro (twee termijnen á 269 euro)
inclusief 21% BTW

Select gezelschap
Er is plek voor maximaal 12 vrouwen

Nog 10 tickets beschikbaar

VRAGEN?
Wil je graag meedoen, maar vind je het spannend? Of twijfel je of de cursus bij je past? Stuur dan een mail met je vragen. Dan kan ik contact met je opnemen om samen te kijken of dit traject iets is voor jou. Mail info@helenbotman.com

 

“Het is zoveel wat ik kan uiten met mijn stem, als ik haar laat horen vanuit mijn ziel.”

 

– Jacobijn Jonker –

Take a deep breath and sing!

Helen Botman

zangeres & stemcoach

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Door de jaren heb ik heel wat facetten van het zingen, de muziek en mezelf onderzocht en ontdekt.

Van speels mijn idool nadoen met een haarborstel als ‘microfoon’, tot zangles krijgen in mijn tienerjaren; van eindexamen doen voor mijn conservatorium opleiding, tot stembevrijding bij het Roy Hart Theatre; van de show willen stelen met kracht en volume, tot het geven van een zo authentiek mogelijke performance.

Ik heb veel jaren gezongen met mijn succesvolle worldpopgroep La Luna. In 2012 nam ik de stap naar het verwezenlijken van mijn droom: het vormgeven van de theatervoorstelling Vleugelvrouw. Daarna maakte ik een Engelstalig solo album: ‘I Sing’. Momenteel treed ik voornamelijk op met mijn duo Botman & Van Vleuten, samen met singer-songwriter en levenspartner Peter van Vleuten.

Ik heb het zingen altijd gezien als doel en als middel. Het zingen heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, mezelf kwetsbaar durven opstellen. Door de muziek heb ik getourd en opgetreden, en samengewerkt met creatieve en vrije geesten. Door het werken met bands en gezelschappen heb ik geleerd over samenwerking en groepsprocessen.

Ik zie ernaar uit je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt, en je techniek, tips en tools aan te reiken waarmee je de mogelijkheden van je stem kunt ontdekken en vergroten.

wat anderen zeggen over ‘I Sing’

“Meedoen aan I sing is het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven”

Jacobijn

JACOBIJN JONKER

Die kracht…van mij. Zó sterk ben ik dus!

“Ik hoopte dat ik met ‘I Sing’ meer zou durven mijn stem te gebruiken. Als ik spreek, dat er aandacht mag zijn, ook van mezelf. Ik kreeg meer dan dat. Ik ervaarde dat het zoveel is wat ik kan uiten met mijn stem, als ik haar laat horen vanuit mijn ziel. Ik was verrast. Die kracht… van mij, zó sterk ben ik dus!”

Ingrid

INGRID LUCASSEN – WEIJLAND

Dikke aanrader!

“Ik ben nu 75 jaar. Prima leeftijd! Zingen is mijn uitlaatklep, word ik erg blij van. Ik hoop daar nog jaren mee door te blijven gaan. Heerlijk! Helen was voor mij een heel pure, liefdevolle en respectvolle vrouw. Je voelt je thuis bij haar. Fijne workshop / zangcursus. Dikke aanrader!”

Bernadet

BERNADET ROEMER

Dit had ik nooit durven dromen!

“Een super waardevol traject! Ik durf vrijer te zingen en heb opgetreden! Dit had ik van tevoren nooit durven dromen!”

Ellen

ELLEN VAN KAAM

Het is echt waar: jij kan zingen!

“In deze veilige omgeving ga je stap-voor-stap naar je uitdaging om een solo te zingen. De begeleiding is uitstekend en het is echt waar: Jij kan zingen! En, je geniet er ook van!”

Zingen doet zoveel meer dan je van te voren kan hopen. Het is plezier, maar het opent ook veel voor jezelf. Het is in een woord fantastisch. Ga het gewoon doen en ga het ervaren! Je krijgt spijt als je het niet doet.

– Melanie Stuifbergen –
over het stemtraject ‘I Sing’

En nog meer reacties

Saskia van Poppel:

SASKIA VAN POPPEL

“Mijn stem heeft een grote sprong gemaakt – dieper en krachtiger – en het zingen gaat meer moeiteloos en daardoor ervaar ik veel minder stress in m’n lijf (en hoofd).”

Lia Rienks:

LIA RIENKS

“Ik heb genoten van de groepslessen en de bijdragen van anderen. Ook daar merk ik met welke problemen anderen rondlopen en dat geeft mij het gevoel dat ik niet alleen sta.”

Jeannette Lemmens:

JEANNETTE LEMMENS

“Ik vind dat het stemtraject een mooi proces is om je eigen stem te ontdekken, oefenen, gehoord worden, zingen en genieten. En wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan, het smaakt naar meer en dat ga ik ook zeker doen!”

Rosa Maria Meijer:

ROSA MARIA MEIJER

“Ik leerde luisteren naar de song, de tekst en in verbinding staan met mezelf, het lied en de muziek. Door I Sing heb ik me weer kunnen openstellen en kwam ik bij mijn eigen kracht en vuur.”

Kinita Zonneveld:

KINITA ZONNEVELD

“Meedoen aan I Sing is het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven. Ik heb enorm genoten van het zingen, de geweldige groep vrouwen waar ik het traject mee heb mogen beleven, en vooral van Helen die me liet zijn wie ik ben. I Sing is een magisch avontuur naar jezelf.”

Thuis in je stem

“Het is echt waar: Jij kan zingen! En, je geniet er ook van!”

 

– Ellen van Kaam –

Vragen en antwoorden

Ik wil al langer graag zingen en mijn stem ontwikkelen, maar ik heb er nog nooit iets mee gedaan. Is dit traject dan wel voor mij?

Als je nog helemaal blanco bent, dan is dit traject een mooie kennismaking met allemaal verschillende aspecten van het zingen. En als je het spannend vind, neem dan maar van mij aan: je zult verwonderd zijn over wat je allemaal al kunt en gaat ontdekken.

Ik heb al wat zangervaring. Is dit traject dan ook geschikt voor mij?

Als je al lessen bij mij (of elders) hebt gehad, mijn online traject hebt gevolgd, of je zingt in een koor en wilt graag eens iets solo doen, dan is dit een perfect traject voor jou. Tijdens de privélessen haken we aan op waar jij nu staat in je stemontwikkeling.

Ik kan niet altijd op woensdagavond. Kan ik ook op een andere avond lessen?

Jazeker. De zes privélessen plannen we in overleg in. Dat kan dinsdag of woensdag, zowel ’s avonds als overdag. De vier groepslessen vinden wel plaats op woensdagavonden, en kunnen niet worden verplaatst.

Hoe besloten is de besloten afsluitende presentatie?

Die is alleen bedoeld voor de deelnemers van het traject. Dus geen familie, vrienden of ander publiek.

Kunnen mannen ook deelnemen?

Nee, helaas. Ik ben dol op mannen, maar dit traject is uitsluitend voor vrouwen.

Het lijkt me leuk om mee te doen, maar ik woon niet in de buurt. Wat nu?

Er zijn eerder deelneemsters geweest die verder weg woonden (Amsterdam, Amersfoort, Hattem). In overleg hebben we een aangepaste planning gemaakt: privélessen samengevoegd, of een (of meer) privélessen online gedaan. Uiteraard kunnen we vooraf overleggen wat jouw voorkeur heeft en wat voor jou de beste optie is. Stuur een mail naar info@helenbotman.com als je samen wilt kijken naar de mogelijkheden.

Krijg ik een factuur toegestuurd?

Ja, bij de start van het traject ontvang je een factuur. Heb je specifieke vragen over je factuur? Mail dan je vragen naar info@helenbotman.com

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.

Via de gele deelnamebuttons word je verwezen naar de aanmeldingspagina van Chipta waar je je ticket kunt kopen. Daar kun je kiezen tussen de opties ‘betalen in één keer’ of ‘betalen in twee termijnen’.

Heb je twijfels of nog meer vragen?

Twijfel je of dit traject iets is voor jou? Of heb je nog meer vragen en kom je er met de info op deze pagina niet uit? Stuur dan een mail met je vragen naar info@helenbotman.com. Op die manier kan ik met je meekijken of dit traject iets is voor jou.

Zij gingen je voor


Sandra, Bernadette, Coby, Caroline, Ingrid, (Hèlen), Mariska, Ellen, Mirjam, Marja, Mariët, Jacobijn (foto: Marjolein Ansink)

I Sing
Melanie, Trijnie, Liesbeth, Kim, Paula, Marianne, (Hèlen), Anita, Sonja, Marloes, Kinita, Edith (foto: Jessica Heetebrij)


Linda, Deborah, Emmy, Rita, Karin, (Hèlen), Ilonka, Edelgard, Saskia, Rosemarie, Karin, Lia, Claudia (foto: selfie)


Helma, Andrea, Danielle, Doke, Hellen, Hilda, Sonja, Marianne, Tinja, Christine, Marieke, (Hèlen) (foto: Marcel Fossen)


Lia, Danielle, (Hèlen), Miranda, Saskia, Jeannette, Iris, Hellen, Hanneke, Rosa, Lidy (foto: Marcel Fossen)

I SING FOR LOVE, THAT’S MY BELIEF

©2022 THE MOVING VOICE