I Sing

Vrijer zingen & bewegen

live stemtraject voor vrouwen
start woensdag 26 april 2023
het septembertraject is vol

lees meer

HELEN BOTMAN, ZANGERES & STEMCOACH

Van zingen word je blij. Als je zingt, ben je helemaal in het moment. Het haalt je uit je hoofd. Het brengt je in je lijf. Je voelt je vrij en ontspannen. Tegelijk voelen velen zich ook geremd als het om zingen gaat. Je stem laten horen is jezelf laten zien. Dat kan kwetsbaar voelen – en spannend.

Na afloop van optredens spreek ik vaak enthousiaste vrouwen die me toevertrouwen dat ze ook graag zouden willen zingen. Maar ze durven niet.

Ze denken dat ze niet kunnen zingen, of niet goed genoeg. Of ze vinden dat ze niet mooi kunnen zingen. Maar ondertussen voelen ze zich ertoe aangetrokken en blijft dat verlangen knagen.

Herkenbaar? Dan is dit stemtraject helemaal iets voor jou. Ook (of eigenlijk: juist!) als je een rem voelt.

Vanaf 26 april start ‘I SING’, een stemtraject van 10 weken voor VROUWEN van alle leeftijden, die altijd al hebben willen zingen. En die NU ook daadwerkelijk (van) zich willen laten horen!

I Sing - stemtraject voor vrouwen

Verken je stem

Ontdek en vergroot
je vocale mogelijkheden

Vrijer zingen en bewegen

In 10 lessen ga je op zoek naar jouw stem en jouw verhaal. Dit doe je in 4 groepslessen en 6 privélessen. Best of both worlds, dus. Je leert hoe je een song uitzoekt; je krijgt stemtechniek aangereikt; je werkt aan body en mindset. In een veilige sfeer kun je experimenteren en spelen. Daarmee zet je je creativiteit aan. Ook ervaar je hoe je relaxed op een podium kunt staan. Je sluit het traject samen af met een besloten presentatie.

Groepslessen + privélessen

Het traject start op 14 september en eindigt op 23 november. Tien weken lang heb je elke week een les. Je krijgt vier keer een groepsles van 2 uur op de woensdagavond (zie verder voor de data). De overige zes lessen zijn 1-op-1 privélessen van 30 minuten (in overleg op de dinsdag of woensdag). Daarbij tunen we helemaal in op jouw stem en jouw verhaal, en op jouw behoeften en jouw wensen.

Jezelf laten horen

Na dit traject heb je meer inzicht in jouw stem en heb je je vocale mogelijkheden vergroot. Je weet beter hoe je een song kunt uitzoeken én hoe die te zingen. Daarnaast heb je ervaring op het podium en voel je je vrijer om jezelf te laten horen en te laten zien.

 

Klik hier om te lezen wat anderen ervan zeggen

“I Sing is een magisch avontuur naar jezelf”

Kinita Zonneveld

Data groepslessen
woensdagavond • 19.30 – 21.30 uur
26 april : hoe zoek je een lied uit
24 mei: communiceer je song
21 juni: podiumgeheimen
28 juni: eindpresentatie (besloten)

Privélessen
30 minuten 1-op-1 les
Voor de 6 privélessen bepalen we in overleg een vaste tijd op de woensdag of dinsdag

De groepslessen zijn vaste data. De planning voor de privélessen wordt ca. 2 weken voor aanvang van het traject gemaakt.

Locatie
Helens Muziekatelier
in Burgerbrug of Bergen

Deelnameticket
398 euro (betaling in één keer)
215 euro (twee termijnen á 215 euro)
inclusief 21% BTW

Select gezelschap
Er is plek voor maximaal 12 vrouwen

Nog 9 tickets beschikbaar

VRAGEN?
Wil je graag meedoen, maar vind je het spannend? Of twijfel je of de cursus bij je past? Stuur dan een mail met je vragen. Dan kan ik contact met je opnemen om samen te kijken of dit traject iets is voor jou. Mail info@helenbotman.com

 

Take a deep breath and sing!

Helen Botman

zangeres & stemcoach

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Door de jaren heb ik heel wat facetten van het zingen, de muziek en mezelf onderzocht en ontdekt.

Van speels mijn idool nadoen met een borstel als microfoon, tot zangles krijgen in mijn tienerjaren; van eindexamen doen voor mijn conservatorium opleiding, tot stembevrijding bij het Roy Hart Theatre; van de show willen stelen met kracht en volume, tot het geven van een zo authentiek mogelijke performance.

Ik heb de afgelopen jaren gezongen met mijn worldpopgroep La Luna. In 2012 nam ik de stap naar het vormgeven van mijn droom: de theatervoorstelling Vleugelvrouw. Daarna maakte ik een engelstalig solo album: ‘I Sing’. Momenteel treed ik voornamelijk op met singer-songwriter en levenspartner Peter van Vleuten.

Ik heb het zingen altijd gezien als doel én als middel. Het zingen heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, mezelf kwetsbaar durven opstellen. Door de muziek heb ik getourd en opgetreden, en samengewerkt met creatieve en vrije geesten. Door het werken met bands en ensembles heb ik geleerd over samenwerking en groepsprocessen.

Ik zie ernaar uit om je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt en je techniek, tips en tools aan te reiken waarmee je de mogelijkheden van je stem kunt ontdekken en vergroten.

reviews

“Een mooi proces om je eigen stem te ontdekken”

I Sing - deze vrouwen deden mee

“Ik vind dat het stemtraject een mooi proces is om je eigen stem te ontdekken, oefenen, gehoord worden, zingen en genieten. En wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan, het smaakt naar meer en dat ga ik ook zeker doen!”
– Jeannette Lemmens –

“Ik leerde luisteren naar de song, de tekst en in verbinding staan met mezelf, het lied en de muziek. Door I Sing heb ik me weer kunnen openstellen en kwam ik bij mijn eigen kracht en vuur.”
– Rosa Maria Meijer –

“Ik heb genoten van de groepslessen en de bijdragen van anderen. Ook daar merk ik met welke problemen anderen rondlopen en dat geeft mij het gevoel dat ik niet alleen sta.”
– Lia Rienks –

“Mijn stem heeft een grote sprong gemaakt – dieper en krachtiger – en het zingen gaat meer moeiteloos en daardoor ervaar ik veel minder stress in m’n lijf (en hoofd).”
– Saskia van Poppel –

“Meedoen aan I Sing is het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven. Ik heb enorm genoten van het zingen, de geweldige groep vrouwen waar ik het traject mee heb mogen beleven, en vooral van Helen die me liet zijn wie ik ben. I Sing is een magisch avontuur naar jezelf.”
– Kinita Zonneveld –

Thuis in je stem

Vragen en antwoorden

Ik wil al langer graag zingen en mijn stem ontwikkelen, maar ik heb er nog nooit iets mee gedaan. Is dit traject dan wel voor mij?

Als je nog helemaal blanco bent, dan is dit traject een mooie kennismaking met allemaal verschillende aspecten van het zingen. En als je het spannend vind, neem dan maar van mij aan: je zult verwonderd zijn over wat je allemaal al kunt en gaat ontdekken.

Ik heb al wat zangervaring. Is dit traject dan ook geschikt voor mij?

Als je al lessen bij mij (of elders) hebt gehad, mijn online traject hebt gevolgd, of je zingt in een koor en wilt graag eens iets solo doen, dan is dit een perfect traject voor jou. Tijdens de privélessen haken we aan op waar jij nu staat in je stemontwikkeling.

Ik kan niet altijd op woensdagavond. Kan ik ook op een andere avond lessen?

Jazeker. De privélessen plannen we in overleg in. Dat kan zowel op dinsdagavond als op woensdagavond. Overdag kan ook. De vier groepslessen vinden wel plaats op woensdagavonden, en kunnen niet worden verplaatst.

Hoe besloten is de besloten afsluitende presentatie?

Die is alleen bedoeld voor de deelnemers van het traject. Dus geen familie, vrienden of ander publiek.

Kunnen mannen ook deelnemen?

Nee, helaas. Ik ben dol op mannen, maar dit traject is uitsluitend voor vrouwen.

Het lijkt me leuk om mee te doen, maar ik woon niet in de buurt. Wat nu?

Deze vraag krijg ik vaker. Er zijn deelneemsters geweest die verder weg woonden (Hattem, Amersfoort, Amsterdam). In overleg hebben we een aangepaste planning gemaakt. Denk daarbij aan het samenvoegen van lessen, of een of meer privélessen online doen. Uiteraard kunnen we vooraf even overleggen wat er voor jou mogelijk is. Stuur dan een mail naar info@helenbotman.com.

Een andere optie is het online stemtraject ‘Zing jezelf vrij’. De opzet van dat traject is wat anders: dat gaat vooral over het vinden van meer persoonlijke vrijheid. Hier vind je meer info

Het is momenteel niet duidelijk wanneer het online stemtraject weer live gaat. Heb je er interesse in? Laat het dan even weten via info@helenbotman.com

Krijg ik een factuur toegestuurd?

Ja, bij de start van het traject ontvang je een factuur. Heb je specifieke vragen over je factuur? Mail dan je vragen naar info@helenbotman.com

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.

Via de gele deelname-buttons word je verwezen naar de aanmelding-pagina waar je je ticket kunt kopen. Op die pagina kun je kiezen om het bedrag in één keer te betalen of in twee termijnen.

Heb je twijfels of nog meer vragen?

Twijfel je of dit traject iets is voor jou? Of heb je nog meer vragen en kom je er met de info op deze pagina niet uit? Stuur dan een mail met je vragen naar info@helenbotman.com. Op die manier kan ik met je meekijken of dit traject iets is voor jou.

I sing for love, that’s my belief

I Sing #4

I Sing
Foto: Jessica Heetebrij

I Sing #3


Foto: selfie

I Sing #2


Foto: Marcel Fossen

I Sing #1


Foto: Marcel Fossen

©2022 THE MOVING VOICE