I Sing

Vrijer zingen & bewegen

live stemtraject voor vrouwen
start woensdag 14 september

lees alle ins & outs

Van zingen word je blij. Als je zingt, ben je helemaal in het moment. Het haalt je uit je hoofd. Het brengt je in je lijf. Je voelt je vrij en ontspannen. Tegelijk voelen velen zich ook geremd als het om zingen gaat. Je stem laten horen is jezelf laten zien. Dat kan kwetsbaar voelen – en spannend.

Na afloop van optredens spreek ik vaak enthousiaste vrouwen die me toevertrouwen dat ze ook graag zouden willen zingen. Maar ze durven niet. Ze denken dat ze niet kunnen zingen (of niet goed genoeg). Of ze vinden dat ze niet mooi kunnen zingen. Maar ondertussen voelen ze zich ertoe aangetrokken en blijft dat verlangen knagen. Als jij ook lekker wilt zingen, dan is dit stemtraject helemaal iets voor jou. Ook (of eigenlijk: juist!) als je een rem voelt.

Vanaf 14 september start ‘I SING’, een stemtraject van 10 weken voor VROUWEN van alle leeftijden, die altijd al hebben willen zingen. En die NU ook daadwerkelijk (van) zich willen laten horen!

Verken je stem

Ontdek en vergroot je vocale mogelijkheden

Vrijer zingen en bewegen
In 10 lessen ga je op zoek naar jouw stem en jouw verhaal. Dit doe je in 4 groepslessen en 6 privélessen. Best of both worlds, dus. Je leert hoe je een song uitzoekt. Je krijgt stemtechniek aangereikt. Je werkt aan body en mindset. In een veilige sfeer kun je experimenteren en spelen. Daarmee zet je je creativiteit aan. Ook ervaar je hoe je relaxed op een podium kunt staan. Je sluit het traject samen af met een besloten presentatie.

Wanneer en hoe?
Het traject start op 14 september en eindigt op 23 november. Tien weken lang heb je elke week een les. Je krijgt vier keer een groepsles van 2 uur op de woensdagavond (zie verder voor de data). De overige zes lessen zijn 1-op-1 privélessen van 30 minuten (in overleg op de dinsdag of woensdag). Daarbij tunen we helemaal in op jouw stem en jouw verhaal, en op jouw behoeften en jouw wensen.

Na het traject heb je…
Na dit traject heb je meer inzicht in jouw stem. Je hebt je vocale mogelijkheden vergroot. Je weet beter hoe je een song kunt uitzoeken én hoe die te zingen. Je hebt ervaring op het podium. Je voelt je vrijer om jezelf te laten horen en te laten zien.

Klik hier om te lezen wat anderen ervan zeggen

Groepslessen (4 keer)
woensdagavond • 19.30 – 21.30 uur
14 september – groepsles: hoe zoek je een lied uit
12 oktober – groepsles: ontdek je eigen geluid
16 november – groepsles: podiumgeheimen
23 november – groepsles: eindpresentatie (besloten)

Let op: geen lessen in de eerste week van november

Privélessen (6 keer)
30 minuten 1-op-1 les
Tijd in overleg op de woensdag of dinsdag

Waar
Helens Muziekatelier, in Burgerbrug of Bergen

Ticket
389 euro (betaling in één keer)
215 euro (betaling in twee termijnen á 215 euro)
inclusief 21% BTW (21 jaar en ouder)

Select gezelschap
Er is plek voor maximaal 12 vrouwen

Nog 10 tickets beschikbaar

Vragen?

Wil je graag meedoen, maar vind je het spannend? Of twijfel je of de cursus bij je past? Stuur dan een mail met je vragen. Dan kan ik contact met je opnemen om samen te kijken of dit traject iets is voor jou.

Mail info@helenbotman.com

 

Take a deep breath and sing!

reviews

“Een mooi proces om je eigen stem te ontdekken”

“Ik vind dat het stemtraject een mooi proces is om je eigen stem te ontdekken, oefenen, gehoord worden, zingen en genieten. En wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan, het smaakt naar meer en dat ga ik ook zeker doen!”
– Jeannette Lemmens –

“Ik leerde luisteren naar de song, de tekst en in verbinding staan met mezelf, het lied en de muziek. Door I Sing heb ik me weer kunnen openstellen en kwam ik bij mijn eigen kracht en vuur.”
– Rosa Maria Meijer

“Ik heb genoten van de groepslessen en de bijdragen van anderen. Ook daar merk ik met welke problemen anderen rondlopen en dat geeft mij het gevoel dat ik niet alleen sta.”
Lia Rienks

“Mijn stem heeft een grote sprong gemaakt – dieper en krachtiger – en het zingen gaat meer moeiteloos en daardoor ervaar ik veel minder stress in m’n lijf (en hoofd).”
Saskia van Poppel

Thuis in je stem

Helen Botman • zangeres & stemcoach

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Door de jaren heb ik heel wat facetten van het zingen, de muziek en mezelf onderzocht en ontdekt. Van speels mijn idool nadoen met een borstel als microfoon, tot zangles krijgen in mijn tienerjaren. Van eindexamen doen voor mijn conservatorium opleiding, tot stembevrijding bij het Roy Hart Theatre. Van de show willen stelen met kracht en volume, tot het geven van een zo authentiek mogelijke performance.

Ik heb de afgelopen jaren gezongen met mijn worldpopgroep La Luna. In 2012 nam ik de stap naar het vormgeven van mijn droom: de theatervoorstelling Vleugelvrouw. Daarna maakte ik een engelstalig solo album: ‘I Sing’. Momenteel treed ik voornamelijk op met singer-songwriter en levenspartner Peter van Vleuten.

Ik heb het zingen altijd gezien als doel én als middel. Het zingen heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, mezelf kwetsbaar durven opstellen. Door de muziek heb ik getourd en opgetreden, en samengewerkt met creatieve en vrije geesten. Door het werken met bands en ensembles heb ik geleerd over samenwerking en groepsprocessen.

Ik zie ernaar uit om je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt en je techniek, tips en tools aan te reiken waarmee je de mogelijkheden van je stem kunt ontdekken en vergroten.

Vragen en antwoorden

Ik wil al langer iets met zingen doen, maar heb nog nooit die spannende stap gezet. Is dit traject dan wel voor mij?

Ja, dit traject is JUIST bedoeld voor jou. Je maakt kennis met allemaal verschillende aspecten van het zingen. En ik durf te wedden: je zult verwonderd zijn over wat je allemaal kunt en gaat ontdekken.

Ik heb al wat zangervaring. Is dit traject dan ook geschikt voor mij?

Jazeker. Als je al lessen bij mij (of elders) hebt gehad, mijn online traject hebt gevolgd, of je zingt in een koor en wilt graag eens iets solo doen, dan is dit een perfect traject voor jou. Tijdens de privélessen haken we aan op waar jij nu staat.

Ik kan niet altijd op woensdagavond. Kan ik ook op een andere avond lessen?

Jazeker. De privélessen plannen we in overleg in. Dat kan zowel op dinsdagavond als op woensdagavond. Overdag kan ook. De vier groepslessen vinden wel plaats op woensdagavonden.

Hoe besloten is de besloten afsluitende presentatie?

Die is alleen bedoeld voor de deelnemers van het traject. Dus geen familie, vrienden of ander publiek.

Kunnen mannen ook deelnemen?

Nee, helaas. Ik ben dol op mannen, maar dit traject is uitsluitend voor vrouwen.

Het lijkt me leuk om mee te doen, maar ik woon niet in de buurt. Geef je ook online trajecten?

Ja. Eens in de zoveel tijd start het online traject ‘Zing jezelf vrij’. De opzet van dat traject is wel anders: dat gaat vooral over het vinden van meer persoonlijke vrijheid. Dat heeft voor iedereen een andere betekenis: meer lef, meer zelfzorg, soepeler door het leven bewegen, beter je grenzen aangeven. En misschien wel alles tegelijk. Hier vind je meer info  over de data en kun je aanmelden voor het traject of de wachtlijst.

Krijg ik een factuur toegestuurd?

Ja. Bij de start van het traject ontvang je een factuur. Heb je specifieke vragen over je factuur? Mail vragen naar info@helenbotman.com

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen. Via de deelname-buttons word je verwezen naar de aanmelding-pagina waar je je ticket kunt kopen. Op die pagina kun je kiezen om het bedrag in één keer te betalen of in twee termijnen.

Twijfel je? Of heb je nog meer vragen?

Twijfel je of dit traject iets is voor jou? Of heb je nog meer vragen – en kom je er met de info op deze pagina niet uit? Stuur dan een mail met je vragen naar info@helenbotman.com. Op die manier kan ik je contacten om mee te kijken of dit traject iets is voor jou.