I Sing

Vrijer zingen & bewegen

live stemtraject voor vrouwen
start woensdag 20 maart 2024
Dit stemtraject is vol

lees meer

foto: Dutchlook

HELEN BOTMAN, ZANGERES & STEMCOACH

VAN ZINGEN WORD JE BLIJ!
Als je zingt, ben je helemaal in het moment. Het haalt je uit je hoofd en het brengt je in je lijf. Je voelt je ontspannen en vrij. Tegelijk kun je je ook geremd voelen. Je stem laten horen is jezelf laten zien. Dat kan kwetsbaar voelen – en spannend.

Na afloop van optredens spreek ik vaak enthousiaste vrouwen die me toevertrouwen dat ze ook graag zouden willen zingen en zich vrijer voelen. Maar ze durven niet.

Gedachtes als ‘ik kan niet zingen’ of ‘ik zing niet mooi of goed genoeg’ zitten in de weg. Maar ondertussen is er die aantrekkingskracht en blijft dat verlangen knagen. Herkenbaar? Dan is het stemtraject ‘I Sing’ zeker iets voor jou. Ook als je een rem voelt. Of eigenlijk: juist dan!

Vanaf 20 maart 2024 start ‘I SING’, een stemtraject van 10 weken voor VROUWEN van alle leeftijden, die altijd al hebben willen zingen. En die NU ook daadwerkelijk (van) zich willen laten horen!

LEES VERDER

Verken je Stem

I Sing - stemtraject voor vrouwen

illustratie: Galih Khoirul Fadil

Ontdek en vergroot je
vocale mogelijkheden

▶ Vrijer zingen en bewegen

In 10 lessen ga je op zoek naar jouw stem en jouw verhaal. Dit doe je in 4 groepslessen en 6 privélessen. Best of both worlds, dus. Je leert hoe je een song uitzoekt; je krijgt stemtechniek aangereikt; je werkt aan body en mindset. In een veilige sfeer kun je experimenteren en spelen. Daarmee zet je je creativiteit aan. Ook ervaar je hoe je relaxed op een podium kunt staan. Je sluit het traject samen af met een besloten presentatie.

▶ Groepslessen + privélessen

Het traject start op 20 maart en eindigt op 22 mei. Tien weken lang heb je elke week een les. Je krijgt vier keer een groepsles van 2 uur op de woensdagavond (zie verder voor de data). De overige zes lessen zijn 1-op-1 privélessen van 30 minuten waarvoor we in overleg een vaste tijd inplannen op de dinsdag of woensdag. Tijdens die lessen tunen we helemaal in op jouw stem, jouw verhaal, jouw behoeften en jouw wensen.

▶ Jezelf laten horen

Na dit traject heb je meer inzicht in jouw stem en heb je je vocale mogelijkheden vergroot. Je weet beter hoe je een song kunt uitzoeken én hoe die te zingen. Daarnaast heb je ervaring op het podium en voel je je vrijer om jezelf te laten horen en te laten zien.

 

vrijer
zingen

soepeler
bewegen

meer
zeggingskracht

groeien &
bloeien

WAT ANDEREN ZEGGEN

“I Sing is een mooi cadeau aan jezelf!”

KARIN BAAS

foto: Rob Ouwerkerk

JOKE GODWALDT

Het geeft vertrouwen

“I Sing is een prachtig en inspirerend traject. Het traject geeft vertrouwen en Helen’s leus: ‘I don’t sing because i’m happy, but i’m happy because i sing’ is zò van toepassing. Je word er zo blij van en dat geeft kracht om door te gaan en vanuit het opbouwend vertrouwen meer te durven.”

foto: Rob Ouwerkerk

SYLVIA JONGEJANS

Een avontuurlijke reis

“I Sing is een avontuurlijke reis met je stem en je innerlijk, die het beste van jezelf naar boven haalt! Helen die je meeneemt in haar warmte, enthousiasme, haar energie die jou vangt, die je kracht en zelfvertrouwen geeft.

I don’t SING because I’m happy,
I’m happy because I SING”

foto: Rob Ouwerkerk

MIRJAM BOT

Puur, echt en verbindend

“I Sing is puur, echt en verbindend. Verbinding met jezelf en met de andere vrouwen in de groep. De groepslessen geven kracht en vertrouwen en in de individuele lessen ben je bezig met je eigen proces. Helen begeleidt dit proces met gevoel, passie en vertrouwen. Een aanrader voor iedereen die wil zingen!!!”

foto: Rob Ouwerkerk

PATRICIA WESSELS

Passie en plezier om jou te zien groeien

“Helen heeft vele talenten, naast zingen. Ze is warm en sensitief en stemt af op wat je wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Speels en gedegen biedt ze maatwerk voor jouw stemontwikkeling, uitdagingen en wensen. No matter op welk niveau je instapt, het is haar passie en plezier om jou te zien groeien en je daarbij te helpen. En wow, echt, het werkt! Dit gun ik meer vrouwen!

foto: Rob Ouwerkerk

ELS VAN DRIEL

Getroost en weer vrolijk

Door I Sing kon ik het verdriet in mijn lichaam beter uit geleiden en bevrijden. Een lied resoneert in je lijf en ziel. Daar mee bezig zijn was heel bijzonder en fijn. Het heeft me getroost en weer vrolijk gemaakt.”

foto: Rob Ouwerkerk

ANKY FLORIS

Het is verrukkelijk

“Gaandeweg het traject is mijn stem (en ben ik) uit de verf gekomen. Het is verrukkelijk om je eigen gekozen lied zo te verinnerlijken en het dan te zingen, precies zoals je bent.”

foto: Rob Ouwerkerk

ANGELIQUE VAN DER HORST

Waardevol, PUUR, Wow

“Daar waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek… Mooier kan ik dit traject eigenlijk niet omschrijven. Woorden die bij mij opkomen als ik aan het traject “I Sing” terugdenk zijn: Verwondering, Dankbaarheid, Verrassend, Inspirerend, Waardevol, PUUR, WoW…”

foto: Rob Ouwerkerk

ELLIS WOLTERS

Het beste naar boven

“Met I Sing ging ik een uitdaging aan met een prachtig resultaat. De coaching van Helen als professional/vriendin is precies wat je nodig hebt. Ze haalt het beste in jou en je stem boven.”

Data groepslessen
woensdagavond • 19.30 – 21.30 uur
20 maart: hoe zoek je een lied uit
17 april: communiceer je song
15 mei: podiumgeheimen
22 mei: eindpresentatie (besloten)

Privélessen
30 minuten 1-op-1 les
Voor de 6 privélessen bepalen we in overleg een vaste tijd op de woensdag of dinsdag (overdag of ’s avonds).

De groepslessen zijn vaste data. De planning voor de privélessen wordt ca. 2 weken voor aanvang van het traject gemaakt.

Locatie
Helens Muziekatelier
in Burgerbrug of Bergen

SELECT GEZELSCHAP
Er is plek voor maximaal 12 vrouwen

Dit traject is VOL

Let’s Sing!

Op de hoogte blijven van nieuwe stemtrajecten en data?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je blijft dan automatisch op de hoogte en ontvangt daarnaast ook tips en inspiratie.

STEMCOACH EN ZANGERES

Helen Botman

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Door de jaren heb ik heel wat facetten van het zingen, de muziek en mezelf onderzocht en ontdekt.

Via zangles in mijn tienerjaren; mijn conservatorium opleiding, en diverse cursussen, workshops en masterclasses, zoals stembevrijding bij het Roy Hart Theatre. Dit bracht me tot het geven van een zo authentiek mogelijke performance.

Ik heb veel jaren gezongen met mijn succesvolle worldpopgroep La Luna. In 2012 maakte ik de theatervoorstelling Vleugelvrouw. Daarna nam ik een Engelstalig solo album op: ‘I Sing’. Momenteel treed ik op met singer-songwriter en levenspartner Peter van Vleuten in het duo Botman & Van Vleuten, .

foto: Dutchlook

Ik heb het zingen altijd gezien als doel en als middel. Het zingen heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, mezelf kwetsbaar durven opstellen. Door de muziek heb ik getourd en opgetreden, en samengewerkt met creatieve en vrije geesten. Door het werken met bands en gezelschappen heb ik geleerd over samenwerking en groepsprocessen.

foto: Dutchlook

Ik zie ernaar uit je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt, en je techniek, tips en tools aan te reiken waarmee je de mogelijkheden van je stem kunt ontdekken en vergroten.

WAT ANDEREN ZEGGEN

“I Sing is een magisch avontuur naar jezelf”

KINITA ZONNEVELD

foto: Marjolein Ansink

JACOBIJN JONKER

Die kracht…van mij. Zó sterk ben ik dus!

“Ik hoopte dat ik met ‘I Sing’ meer zou durven mijn stem te gebruiken. Als ik spreek, dat er aandacht mag zijn, ook van mezelf. Ik kreeg meer dan dat. Ik ervaarde dat het zoveel is wat ik kan uiten met mijn stem, als ik haar laat horen vanuit mijn ziel. Ik was verrast. Die kracht… van mij, zó sterk ben ik dus!”

foto: Marjolein Ansink

INGRID LUCASSEN – WEIJLAND

Dikke aanrader!

“Ik ben nu 75 jaar. Prima leeftijd! Zingen is mijn uitlaatklep, word ik erg blij van. Ik hoop daar nog jaren mee door te blijven gaan. Heerlijk! Helen was voor mij een heel pure, liefdevolle en respectvolle vrouw. Je voelt je thuis bij haar. Fijne workshop / zangcursus. Dikke aanrader!”

foto: Marjolein Ansink

BERNADET ROEMER

Dit had ik nooit durven dromen!

“Een super waardevol traject! Ik durf vrijer te zingen en heb opgetreden! Dit had ik van tevoren nooit durven dromen!”

foto: Marjolein Ansink

ELLEN VAN KAAM

Het is echt waar: jij kan zingen!

“In deze veilige omgeving ga je stap-voor-stap naar je uitdaging om een solo te zingen. De begeleiding is uitstekend en het is echt waar: Jij kan zingen! En, je geniet er ook van!”

Zingen doet zoveel meer

Zingen doet zoveel meer dan je van te voren kan hopen. Het is plezier, maar het opent ook veel voor jezelf. Het is in een woord fantastisch. Ga het gewoon doen en ga het ervaren! Je krijgt spijt als je het niet doet.

– Melanie Stuifbergen –
over het stemtraject ‘I Sing’

foto: Jessica Heetebrij

Vragen en antwoorden

Ik wil al langer graag zingen en mijn stem ontwikkelen, maar ik heb er nog nooit iets mee gedaan. Is dit traject dan wel voor mij?

Als je nog helemaal blanco bent, dan is dit traject een mooie kennismaking met allemaal verschillende aspecten van het zingen. Hou er wel rekening mee dat we aan het eind van het traject een presentatie hebben. Als dat een stap te ver is, kun je ook eerst starten met het privétraject Winter Songs

Ik heb al wat zangervaring. Is dit traject dan ook geschikt voor mij?

Als je al lessen bij mij (of elders) hebt gehad, mijn online traject hebt gevolgd, of je zingt in een koor en wilt graag eens iets solo doen, dan is dit een perfect traject voor jou. Tijdens de privélessen haken we aan op waar jij nu staat in je stemontwikkeling.

Hoe besloten is de besloten afsluitende presentatie?

Die is alleen bedoeld voor de deelnemers van het traject. Dus geen familie, vrienden of ander publiek.

Krijg ik een factuur toegestuurd?

Ja, bij de start van het traject ontvang je een factuur. Heb je specifieke vragen over je factuur? Mail dan je vragen naar info@helenbotman.com.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen. Via de deelnamebuttons word je verwezen naar de aanmeldingspagina waar je je deelnameticket kunt kopen. Daar kun je kiezen tussen de opties ‘betalen in één keer’ of ‘betalen in twee termijnen’.

Ik kan niet altijd op woensdagavond. Kan ik ook op een andere avond lessen?

Jazeker. De zes privélessen plannen we in overleg in en kunnen ook overdag gepland worden. De vier groepslessen vinden wel plaats op woensdagavonden, en kunnen niet worden verplaatst.

Het lijkt me leuk om mee te doen, maar ik woon niet in de buurt. Wat nu?

Bij eerdere deelneemsters die verder weg woonden (Amsterdam, Amersfoort, Hattem) hebben we een aangepaste planning gemaakt: privélessen samengevoegd of één (of meer) privélessen online gedaan. Vooraf overleggen we wat jouw voorkeur heeft en wat de beste optie is. Stuur een mail naar info@helenbotman.com als je samen wilt kijken naar de mogelijkheden.

Kunnen mannen ook deelnemen?

Nee, helaas. Ik ben dol op mannen, maar dit traject is uitsluitend voor vrouwen.

Op de hoogte blijven van nieuwe stemtrajecten en data?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je blijft dan automatisch op de hoogte en ontvangt daarnaast ook tips en inspiratie.

Free Your Voice!

Shiny happy people

Zij gingen je voor


achter: Els, Anky, Ellis, Mirjam, Angelique, Saskia, Patricia, Susan, Sylvia en Anna; voor: (Hèlen), Marjolijn en Joke (foto: Rob Ouwerkerk)


Sandra, Bernadette, Coby, Caroline, Ingrid, (Hèlen), Mariska, Ellen, Mirjam, Marja, Mariët, Jacobijn (foto: Marjolein Ansink)

I Sing
Melanie, Trijnie, Liesbeth, Kim, Paula, Marianne, (Hèlen), Anita, Sonja, Marloes, Kinita, Edith (foto: Jessica Heetebrij)


Linda, Deborah, Emmy, Rita, Karin, (Hèlen), Ilonka, Edelgard, Saskia, Rosemarie, Karin, Lia, Claudia (foto: selfie)


Helma, Andrea, Danielle, Doke, Hellen, Hilda, Sonja, Marianne, Tinja, Christine, Marieke, (Hèlen) (foto: Marcel Fossen)


Lia, Danielle, (Hèlen), Miranda, Saskia, Jeannette, Iris, Hellen, Hanneke, Rosa, Lidy (foto: Marcel Fossen)

Beluister de song ‘I Sing’

I SING FOR LOVE, THAT’S MY BELIEF

©2023 THE MOVING VOICE | PRIVACY | COOKIES & DISCLAIMER | VOORWAARDEN
©2023 THE MOVING VOICE
PRIVACY | COOKIES & DISCLAIMER | VOORWAARDEN