Lijflied

Creëer en zing je eigen lied!

een creatieve reis naar zelfexpressie
9/10/11 augustus

lees meer

foto: Dutchlook

HELEN BOTMAN, ZANGERES & STEMCOACH

De magie van muziek

In een wereld waar woorden soms tekortschieten, spreekt muziek rechtstreeks tot ons hart. Het heeft de kracht om emoties te verheffen, herinneringen te doen herleven, en de diepste delen van je ziel te raken.

Muziek gaat verder dan alleen de noten en melodieën: het kan je troosten in tijden van verdriet, je motiveren om te groeien en te veranderen, en je op een diepere laag verbinden met de mensen om je heen. Muziek heeft het vermogen om ons uit onze dagelijkse sleur te halen en onze diepste verlangens en dromen aan te wakkeren.

Nog boeiender is het idee van ‘de muziek die in jezelf ligt’.
Ieder van ons draagt een uniek lied binnenin, een innerlijke melodie die alleen wij kunnen horen. Dat is je innerlijke stem, die fluistert en roept, en je uitnodigt om te luisteren en er gehoor aan te geven.

Welke muziek schuilt er in jou? Op welke ritmes wil jouw lichaam bewegen? Welke innerlijke stemmen willen van zich laten horen? En hoe wil jouw melodie klinken?

Tijdens de workshop LIJFLIED onderzoek je dit. Tijdens deze reis van zelfontdekking en creatieve expressie, ontdek je jouw innerlijke muziek. Je leert hoe je je stem kunt laten horen, je melodieën kunt delen en je kunt verbinden met anderen door middel van de universele taal van muziek.

Twee dagen lang dompel je jezelf onder in een prachtige omgeving van stilte, ruimte en natuur, waar je via verschillende creatieve ingangen contact maakt met diepere lagen van jezelf, om daar – stap voor stap – jouw muzikale expressie aan te geven.

Vier de muziek in jezelf, omarm de transformerende werking, en laat je stem volop schitteren.

 

Doe op 9, 10 en 11 augustus mee met LIJFLIED.
Een weekendworkshop voor vrouwen (21+) die houden van zingen en dansen, en die de muziek in zichzelf willen verkennen, vormgeven en uitdrukken.

LEES VERDER

Don’t die with the
music still in you

Dr. Wayne Dyer

lijflied-bewegen-expressie

foto: Filadendron (Getty images)

Wat gaan we doen?

Creativiteit, net als muziek, is niet alleen een kunst, maar is verweven door je hele leven. Zo hoorde je al in de baarmoeder het ritme van je moeders hartslag.

LIJFLIED nodigt je uit om je innerlijke muziek te verkennen, je creatieve vleugels uit te slaan en je authentieke stem te laten klinken. In een veilige ruimte kun jij jouw unieke verhaal vertellen, en biedt het je de kans om te ontdekken wat er gebeurt wanneer je jezelf toestaat om vrij te zijn en je creatieve energie te laten stromen.

▶ Vrijdag: ontmoeten

Vrijdagavond komen we online samen via Zoom. We maken kennis met elkaar en zetten alvast de toon voor de komende dagen. Zo kunnen we de verdere tijd optimaal benutten voor oefeningen, onderzoek en samenspel. Verderop vind je de precieze tijden.

▶ Zaterdag: luisteren

Luisteren & lyriek – Een grote kracht van muzikanten en creatieve makers is luisteren en waarnemen. Deze dag werk je met die kracht en luister je naar je eigen stemmen, impulsen, inzichten… In de verstilling van deze plek kun je de fluisterwoorden binnen in jou nog beter horen.

Laat je woorden dansen – Welk ritme beweegt jou, en welke harmonie ondersteunt jouw tekst en jouw energie van dit moment? Zelf en samen vertaal je je tekst naar een lied. Jouw lijflied.

Jouw lijflied – Wat voor lied is dat? Een powerlied? Een suslied? Een relaxlied? Of misschien een omarmlied? Laat je verrassen door wat er spontaan in je opkomt, en laat het lied je leiden, versterken en verrijken.

▶ Zondag: klinken

Uit je hoofd, in je lijf – Deze dag wordt speels. Alles mag vandaag los. Kan je lijf nog losser? Kan je stem nog vrijer? Welke klanken willen er ontsnappen? Laat je inspireren door alles wat je krijgt aangereikt.

Vorm versus vormloos – Wat je zaterdag in een vorm hebt gegoten, ga je deze dag nog beter verkennen. Door het te schudden, eraan te plukken en te pulken, het tegen het licht te houden, het van alle kanten te bekijken en te beluisteren.

Verdieping en verankering – Maak je klaar voor een muzikale reis, waarbij je jouw lied deelt met de groep. Hierdoor kan dit nog dieper in je cellen en vezels doordringen en verdiepen. Geniet ook van de samenklanken. Dit is is het lied dat in jou leeft. Jouw lijflied.

lijflied-lichaam-los

Music is to the mind
as air is to the body

Plato

afstemmen
op jezelf

subtiel
luisteren

vormgeven en
vastleggen

vrije
expressie

The place to be!

In een wereld die je voortdurend uitdaagt om te voldoen aan verwachtingen en normen, kan het lastig zijn om je innerlijke stem te vinden en te (laten) horen.

Maar juist in het contact met jezelf, kun je optimaal functioneren, ben je creatiever en voel je je vitaal en energiek. Onttrek je dus even aan die dagelijkse drukte, en gun jezelf een moment van creatief opladen op een paradijselijke plek.

de-berkeley-entree
de-berkeley-zaal
de-berkeley-tuin
de-berkeley-keuken
de-berkeley-bloemen

Laat LIJFLIED jouw gids zijn op deze muzikale reis naar zelfontdekking en zelfexpressie.

Data + TIJDEN
noteer maar in je agenda
09 augustus – 19.30 – 21.00 uur (online)
10 augustus – 10.00 – 17.00 uur (live)
11 augustus – 10.00 – 17.00 uur (live)

ETEN & DRINKEN
inclusief koffie, thee, fruit
Onder de middag eten we in de de Berkeley een vegetarische lunch die volledig voor ons wordt verzorgd.

Locatie
De Berkeley
Nesdijk 20H
Bergen (NH)

Deelnameticket
299 euro (betaling in één keer)
167 euro (twee termijnen á 167 euro)
inclusief 21% BTW

Select gezelschap
Er is plek voor maximaal 8 deelneemsters

Nog 4 tickets beschikbaar

Let’s Sing!

VRAGEN?
Wil je graag meedoen, maar twijfel je of de workshop bij je past? Stuur dan een mail met je vraag. Dan kan ik met je meekijken om te zien of dit iets is voor jou. Mail me via info@helenbotman.com

STEMCOACH EN ZANGERES

Helen Botman

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Door de jaren heb ik als professioneel zangeres en stemcoach heel wat facetten van het zingen en de muziek – ofwel: mezelf – onderzocht en ontdekt.

Via mijn conservatorium opleiding leerde ik de techniek, die ik aanleer in mijn stemtrajecten.

Daarnaast was het al langere tijd een wens om meer te doen met mijn kennis en ervaring op het gebied van stembevrijding en ‘de stem van de ziel’, die ik heb opgedaan bij diverse cursussen, workshops en masterclasses van o.a. Rhiannon en het Roy Hart Theatre.

Dit gaat niet zozeer over ‘mooi zingen’ maar meer om een zo authentiek mogelijke sound, om de verbinding met jezelf en de vrijheid die meekomt als jij je eigen leiding neemt.

De workshop ‘Lijflied’ biedt alle ruimte aan deze aspecten.

Ook put ik uit andere opleidingen die ik heb gevolgd: NLP, lichaamswerk, energievelden, de helende stem. Doe daarbij mijn ervaring met het creëren van muziek en mijn liefde voor dans et voilà…

Muziek is een eindeloze bron van creatie, verrassing, verwondering. Het is balsem voor de ziel. Het laat je dieper voelen, geeft je extra compassie, en tilt je boven jezelf uit door diep in jezelf te duiken.

foto: Dutchlook

foto: Dutchlook

Ga mee op reis, waarin je jezelf via je lichaam en stem op een nieuwe manier leert kennen, vanuit een muzikaal perspectief. Ervaar je stem als instrument voor ontdekking, transformatie en versterking.

Zingen doet zoveel meer

Zingen doet zoveel meer dan je van te voren kan hopen. Het is plezier, maar het opent ook veel voor jezelf. Het is in een woord fantastisch. Ga het gewoon doen en ga het ervaren! Je krijgt spijt als je het niet doet.

– Melanie Stuifbergen –
over het stemtraject ‘I Sing’

foto: Jessica Heetebrij

Vragen en antwoorden

Ik heb nooit zangles gehad. Kan ik dan meedoen met deze workshop?

Op zich is het niet nodig om zangles te hebben gehad, of ervaring met zingen. Wel is het fijn als je een goed muzikaal gehoor hebt, zodat je goed uit de voeten kunt met het muzikale gedeelte: ritme, harmonie en melodie.

Ik heb al wat zangervaring en ben op zoek naar meer zangtechniek. Komt dat bij deze workshop ook aan bod?

Het gaat dit weekend niet zozeer over zangtechniek. Het gaat eerder over het loskomen daarvan, en op een vrije manier creatief zijn in de muziek, vanuit een verbinding met jezelf. Als je al ervaring hebt met zingen, dan is deze workshop een mooie aanvulling, maar voor techniek kun je beter terecht bij een van de 6-weekse Songtrajecten.

Moet je ervaring hebben met schrijven of lenig kunnen dansen?

Nee, allebei niet. Het schrijven is wel een onderdeel, net als het dansen (of liever: bewegen), maar het gaat vooral om de vrijheid en de creatieve flow.

De vrijdagavond is er een bijeenkomst via Zoom. Hoe werkt Zoom?

Zoom is een manier om via videobellen samen te komen (net als bijvoorbeeld Teams). Via e-mail krijg je de link toegestuurd waarmee je kunt deelnemen aan de Zoom-sessie. Je kunt Zoom via die link online gebruiken. Ook kun je het gratis installeren op je computer via deze link: www.zoom.us/nl/download.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen. Via de deelnamebuttons word je verwezen naar de aanmeldingspagina waar je je deelnameticket kunt kopen. Daar kun je kiezen tussen de opties ‘betalen in één keer’ of ‘betalen in twee termijnen’.

Krijg ik een factuur toegestuurd?

Ja, bij de start van het traject ontvang je een factuur. Heb je daar specifieke vragen over? Mail dan je vragen naar info@helenbotman.com.

Is dit ook bedoeld als een soort van therapie?

Het doel van de workshop is vooral muzikaal en creatief en je leert jezelf er beter door kennen. Echter, mensen zeggen wel vaak dat deze benadering helend werkt. Dus dat is mooie bijvangst.

Is dit een spirituele workshop?

Dat hangt een beetje af van wat je onder spiritueel verstaat. Als dat voor jou betekent: ‘stilstaan bij jezelf, luisteren naar je eigen gedachtes en impulsen, en je openstellen voor je gevoelens’, dan is het antwoord ‘ja’. Zelf vind ik het allemaal behoorlijk aards, want is het mogelijk om te creëren en te zingen zonder die (innerlijke) afstemming?

Kunnen mannen ook deelnemen?

Nee, helaas. Ik ben dol op mannen, maar deze workshop is uitsluitend voor vrouwen.

Ontdek de Muziek in jou!