THE MOVING VOICE

LAAT JE STEM KLINKEN

EN VOEL JE VRIJ

 

VERSTERK EN VERDIEP JE STEM VOOR MEER VRIJHEID

❖ MUZIKAAL TRAJECT VAN 12 WEKEN ❖

HERKEN JE DIT?

Wil je meer tijd voor jezelf om jezelf op te laden? Wil je beter je grenzen aangeven – of jezelf uitspreken? Wil je soepeler en swingender door het leven bewegen? Wil je dichter bij jezelf blijven in contact met een ander? Wil je de perfectionist in jezelf een toontje lager laten zingen? Wil je vrijer op een podium staan en jezelf (nog) meer laten zien? Wil je op een pure en authentieke manier expressie geven aan al dat moois wat in jou leeft? Wil je meer rust, meer energie?
Kortom: wil je meer vrijheid?

Voor dit alles heb je een bijzonder instrument ter beschikking: JE STEM!

Deze is kwetsbaar en krachtig tegelijk. Met je stem kun je jezelf en anderen raken en bewegen. Ervaar het plezier als je jouw stem laat klinken. Voel je kracht als je je klank versterkt. En geniet van de rust en ruimte als jouw innerlijke criticus verstilt.

SING
SMILE
SHINE

GA MEE OP REIS!

In een traject van 12 weken ga je met zangeres en stemcoach Helen Botman op vocale en muzikale ontdekkingstocht. Het traject bestaat uit 6 modules waarin we aandacht geven aan:

 • FUNDAMENT
  verken je plek, erken je grenzen, verhoog je eigenwaarde
 • BEWEGING
  souplesse in je lijf, laat je levenslust stromen, speel
 • ACTIE
  omarm je kracht, sta jezelf je wil toe
 • CONTACT
  verbinding met jezelf in contact met een ander, maak het verschil
 • EXPRESSIE
  breng je creatieve flow op gang, stap op je podium
 • VISIE
  reflectie, herken je mogelijkheden en bepaal je richting

LAAT JOUW PURE
UNIEKE STEM
KLINKEN

DIT TRAJECT
BESTAAT UIT

 • 6 modules met oefeningen
 • 6 live Zoom bijeenkomsten met de groep (1 uur)
 • 6 live Zoom bijeenkomsten 1-op-1 (20-30 minuten)
 • toegang tot een veilige, besloten Facebook waar je kunt uitwisselen met andere deelneemsters
 • 12 weken dagelijkse inspiratie

NA DIT TRAJECT
HEB JE

 • meer bewustzijn over wat jou tegenhoudt om voluit te genieten, te spelen en je leven in te richten zoals jij dat wilt – waardoor je die remmingen kunt gaan loslaten
 • tools in handen waarmee je soepeler en krachtiger door het leven kan bewegen, volgens je eigen wensen en behoeften
 • je meest waardevolle instrument beter leren kennen en leren gebruiken: je stem!

DIT TRAJECT PAST
BIJ JOU ALS

 • Als je een creatieve, sensitieve vrouw bent en je aangetrokken voelt tot muziek, zingen en dans
 • Als je toe bent aan een flinke dosis ‘ME TIME’
 • Als je niet per se op zoek bent naar zangles en zangtechniek, maar als je meer ontdekken wilt over je stem, je innerlijke stemmen en een vrije stemgeving. We maken gebruik van oefeningen op het gebied van zang, lichaam, adem, beweging en dans, dus zangtechniek komt zeker aan de orde, maar is niet het hoofddoel. Uiteraard kunnen we hierop focussen tijdens de 1-op-1 sessies.

NIET VERANDEREN MAAR
JE AANGEBOREN STEM
VERSTERKEN EN VERANKEREN

WERKWIJZE

 • In een heldere en rustige online leeromgeving verschijnt elke twee weken een nieuwe module.
 • Tijdens wekelijkse live Zoom bijeenkomst kun je je vragen stellen en ervaringen delen.
 • Het traject duurt 12 weken en bestaat uit 6 modules. Per module heb je dus voldoende tijd om de oefeningen te doen en het aangereikte materiaal tot je te nemen en door te laten werken.
 • Aangezien het traject online plaatsvindt, kun je het volgen waar en wanneer je maar wilt.
 • Je kunt het traject in je eigen tempo doorlopen.
 • Door een kleine groepsgrootte (maximaal 8 personen) is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.
 • In een besloten Facebook-groep creëren we een veilige supportgroep, waar je kunt uitwisselen met andere deelneemsters, support en aanmoediging ontvangen bij jouw uitdagingen en zelf inspireren en stralen.
 • Helen loopt 3 maanden met je op een geeft dagelijkse inspiratie en aanmoediging om je focus vast te houden en een routine te creëren.

FEESTELIJKE EXTRA BONUS

DE BONUS VIND JE HIER, ZODRA DE INSCHRIJVING IS GEOPEND

Meld je aan voor de wachtlijst en blijf automatisch op de hoogte van toekomstige trajecten.

LAAT JE HART
SPREKEN EN
JE ZIEL ZINGEN

Helen Botman (foto: Anouk De Kleermaeker, Studio309)

HELEN’S VERHAAL

Ik ben Helen Botman en ik werk als zangeres en stemcoach.

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Door de jaren heb ik heel wat facetten van het zingen, de muziek en mezelf onderzocht en ontdekt. Van speels mijn idool nadoen met een borstel als microfoon tot zangles krijgen in mijn tienerjaren. Van eindexamen doen voor mijn conservatorium opleiding tot stembevrijding bij het Roy Hart Theatre. Van de show willen stelen met kracht en volume tot het geven van een zo authentiek mogelijke performance.

Ik heb het zingen altijd gezien als doel en als middel. Het zingen heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, mezelf kwetsbaar durven opstellen. Door de muziek heb ik getourd en opgetreden, en samengewerkt met creatieve en vrije geesten. Door het werken met bands en ensembles heb ik geleerd over dynamieken en groepsprocessen.

In mijn online trajecten komen verschillende liefdes samen: allereerst het zingen, maar ook het bewegen en dansen, het delen van mijn passie voor de stem, het werken met mensen, het inspireren en motiveren, het technische aspect, styling, design…

Ik heb de afgelopen jaren gezongen met mijn worldpopgroep La Luna. In 2012 nam ik de stap naar het vormgeven van mijn droom: de theatervoorstelling Vleugelvrouw. Daarna maakte ik het engelstalige solo album ‘I Sing’. Momenteel tour ik met singer-songwriter en partner Peter van Vleuten met het programma Love Letters.

Ik zie ernaar uit om 3 maanden met je op te lopen en je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt en wat je stem allemaal voor jou kan doen.

Hèlen X

LET’S CREATE
SOME
MAGIC

PERSOONLIJKE VRIJHEID

“Het is een erg mooi opbouwend traject, wat in een veilige, warme omgeving gegeven wordt. Helen geeft snel reactie, informatief, duidelijk uitleg en enthousiast, als je iets plaatst op de besloten Facebookgroep. Een aanrader voor als je behoefte hebt aan meer persoonlijke vrijheid!”
– Bini Hondema

HET BELANG VAN STEMEXPRESSIE

“Het belang en effect van stemexpressie is voor mij nu een eye-opener! Naast verschillende andere vormen van persoonlijke ontwikkeling is dit er een waarvan ik de waarde heb onderschat.”
– Nel Taal

RAKEN AAN MEERDERE LAGEN

“Het traject raakt aan meerdere lagen, niet alleen vrijheid in de basis van zingen komt aan bod (en die is óók fijn en verdiepend als je al langer zingt) maar ook vrijheid in het algemeen. Mooi hoe beweging, adem, luisteren en stem bijdragen aan de zoektocht naar en het vinden van vrijheid.”
– Mieke de Haan

EEN PAAR ENORME ZETTEN NAAR VOREN

“Het heeft me een paar enorme zetten naar voren gegeven op mijn pad. Het pad van me vrij voelen, vrij durven bewegen, mijn stem laten horen en m’n plek innemen. En natuurlijk lekker zingen en bewegen, wat ik beiden zo graag doe.”
– Miriam Mol

JE BINNENSTE NAAR BUITEN BRENGEN

“Ontwikkeling van de mens, het openen van mijn ziel, het hoorbaar maken, voelen dat ik leef. Dit voel ik allemaal. Het is niet alleen je mond opentrekken. Het is je binnenste naar buiten brengen.” 
– Stella Kostelijk

HET GAAT VEEL DIEPER

“Ik had verwacht dat het over stemgebruik en techniek zou gaan. Het gaat echter veel dieper. Alsof er een soort levenselixer is aangemaakt waarmee ik mij vrijer en veiliger voel om mijn eigen stem te laten horen.”
– Suus Wolters

BEWEGEN
OP JE BLOTE
VOETEN

© 2019 The Moving Voice | PRIVACY | COOKIES