Mijn stem heeft een grote sprong gemaakt en het zingen gaat meer moeiteloos

Saskia van Poppel

Mijn stem heeft een grote sprong gemaakt en het zingen gaat meer moeiteloos

Saskia van Poppel
Saskia van Poppel bij 'I Sing'
foto: Marcel Fossen
foto: Marcel Fossen
Saskia van Poppel
over ‘I Sing’

Waarom ga ik dit project doen?

In mijn ontwikkelingsproces (persoonlijke groei) wil ik ‘mijn’ stem ontdekken; wat kan ik – wat zit er aan kracht – mijn bereik – klankkleur. En gaandeweg begin ik mij steeds beter te ‘voelen’ in mijn eigen lijf.

Ik zing al ruim 35 jaar in pop en klassieke koren en heb zeker wel podium ervaring; nu voel ik de roep om eens solo te zingen; super spannend, maar met Helen wordt het een feestje. Het was al jaren een grote wens van mij en ‘Helen is the best’!!!

Ruim 15 jaar geleden hoorde ik het nummer ‘Juanita’ van Shania Twain die precies het ge’voel’ bij mijn losmaakte op dat moment.

Het gaat over Juanita, een vrouw die je uitnodigend toezingt om jezelf te zijn en uit de angst en beperkingen te stappen die binnen in jou spelen (hoofd). Een vrouw die alles durft, en je inspireert en motiveert om te zijn wie je werkelijk bent/kan zijn. Een vrouw die er altijd voor je is als je aan haar denkt.

Die vrouw zit in mij en ik vind het héérlijk om dit voor jullie te zingen. Ik wordt hier blij van!
Wat mij betreft sluit dit nummer gewéldig aan in de veranderende tijd waarin wij zitten.

Zingen is stem geven… vond ik zo mooie krachtige defenitie die Helen gaf. Tijdens de privé lessen kwam mijn thema wederom naar boven: uit m’n hoofd – zakken in mijn lijf en voelen!

Hoe beter je leert kennen en voelen wat je stem doet, hoe beter je dat weet, hoe meer vertrouwen je dat geeft; weten wat er fysiek gebeurt. Dat maakt je minder wankel als je tijdens het zingen terugschiet in gedachtes als ‘ik kan het niet’… Dat is voor mij een heel waardevol inzicht dat ik nu in kan zetten.

Helen is wat mij betreft een ervaren, sprankelende en gepassioneerde zangeres. Haar stijl van lesgeven vind ik zoooo inpirerend, ongedwongen, verbindend en ‘licht’!

Mijn stem heeft een grote sprong gemaakt – dieper en krachtiger – en het zingen gaat meer moeiteloos en daardoor ervaar ik veel minder stress in m’n lijf (en hoofd).

Helen heeft ervoor gezorgd dat iedereen van deze groep zich heeft kunnen ontwikkelen… prachtig om tijdens het optreden te zien en te horen wat dit heeft opgeleverd bij iedereen.

Saskia van Poppel over het stemtraject 'I Sing'

QUIZ

En wat is je next step
om (nog) vrijer te zingen?

Doe de quiz

terug naar
het overzicht

Stemtrajecten

Summer Songs

live stemtraject voor vrouwen

START: 23 OF 24 JULI 2024

VOCALE ONTDEKKINGSREIS VAN 6 WEKEN

leer je meest waardevolle instrument kennen - je stem! - en vergroot je vocale mogelijkheden

➤ MEER INFO EN AANMELDEN