I Perform

stap het podium op en zing!

live performance traject voor vrouwen
start dinsdag 3 oktober 2023

lees meer

foto: Valmedia

De soundcheck is gedaan. Iedereen is opgewonden en ready to rock! De lichten gaan uit, de spots gaan aan. De zaal zindert, het publiek is vol verwachting. Nog een laatste groepshug, en dan… SHOWTIME!

Hou je van zingen, en zou je wel eens willen stralen op het podium? Dat kan!

Bij het stemtraject ‘I Perform’ zet je jezelf in de spotlight. Onder leiding van zangeres en stemcoach Helen Botman, en met support van je groepsgenoten.

Presenteer jouw gekozen solo-song en een gezamenlijk meerstemmig lied voor een publiek van enthousiaste muziekliefhebbers. En geniet volop van deze muzikale performance.

Doe mee met het traject ‘I Perform’.

Vanaf dinsdag 3 oktober start de tweede editie van ‘I PERFORM’, waarbij je in 8 lessen toewerkt naar een performance. Met z’n allen draag je bij aan een repertoire, en stap voor stap werk je toe naar een gezamenlijke voorstelling.

Meld je hier meteen aan, of klik hier om verder te lezen.

pexels-wendy-wei-4099414

Express yourself

“Het toverwoord was kilometers maken: je song vaak zingen voor de groep. Dat heeft echt geholpen”

– Hilda Kapiteijn –

Jouw programma,
jouw podium, jouw stem

Authentieke stem

Gedurende het stemtraject laat je je authentieke stem nog meer tot bloei komen. Via oefeningen voor mind, lichaam, adem en stemtechniek, en voor muzikaliteit en creativiteit. Ook kijken we wat jij te vertellen hebt, zodat jouw song nog beter tot z’n recht komt. Er is ruimte voor spel, experiment en vrij bewegen.

Solo en samen

Hoewel je samen met de groep een programma samenstelt en een meerstemmig lied zingt, is jouw solo-song helemaal van jou. Je zoekt zelf de song uit die je wilt zingen. Je wordt begeleid door piano en/of gitaar. En ja, ook is het mogelijk om elkaar te ondersteunen met koortjes en samenzang. You’re free to sing harmonies.

Licht uit, spot aan!

Aan het einde van het traject heb jij de songs in the pocket en kun je niet wachten om dat podium op te springen. In deze eindfase kijken we naar je presentatie, evenals naar versterking en audiotechniek. En ook: promotie. Want het allermooist is om het programma te presenteren voor een volle zaal en een enthousiast publiek.

Let op: in dit traject gaan we minder diep in op individuele techniek. Er wordt veronderstelt dat je hierover al de nodige kennis hebt.

Data groepslessen
DinsDagavond • 19.30 uur
3, 10, 17, 24, 31 oktober
7, 14, 21 november

Presentatie
zondagmiddag 26 november
13.00 uur – soundcheck
16.00 uur – start presentatie

De groepslessen zijn vaste data. Inhalen van deze lessen is niet mogelijk.

Locatie
Helens Muziekatelier in Burgerbrug
Grote Sloot 116a, 1754 JJ

Deelnameticket
398 euro (betaling in één keer)
215 euro (twee termijnen á 215 euro)
inclusief 21% BTW

Select gezelschap
Er is plek voor maximaal 8 vrouwen

Nog 5 tickets beschikbaar

VRAGEN?
Wil je graag meedoen, maar twijfel je of deze cursus bij je past? Stuur dan een mail met je vragen. Dan kan ik contact met je opnemen om samen te kijken of dit traject iets is voor jou. Mail info@helenbotman.com

 

Ik wil los van mijn teugels,
vliegen op vleugels
[uit: Zwaartekracht, Vleugelvrouw]

Helen Botman, The Moving Voice

Helen Botman

zangeres & stemcoach

Sinds mijn 18e treed ik op en sta ik op het podium. Door de jaren heb ik geleerd hoe daar te staan met meer ontspanning, zelfvertrouwen en plezier. 

Ik herinner me nog goed mijn eerste optreden. Met de band Break speelden we in een gigantische bar dancing. Terwijl ik aan de zijkant van het podium stond te wachten tot ik op kon, vroeg ik mezelf af: “Wat doe ik mezelf in Godsnaam aan?” Ik had het gevoel alsof ik mezelf vrijwillig voor de leeuwen gooide.

Gaandeweg voelde ik me vertrouwder in de spotlight, tot ik er achter kwam hoeveel spanning ik ongemerkt in mijn lichaam droeg. Dat was een signaal om daar mee aan de slag te gaan.

Ik volgde een NLP practitioner opleiding om mijn mindset onder de loep te nemen. Dat hielp me absoluut, maar mijn grote doorbraak ondervond ik bij Annet van Laar, die me leerde meer in contact te staan met mijn lichaam. Bij Ad Stemerding heb ik die afstemming kunnen verfijnen via energiewerk.

Je mindset, je lichaam, je energie… alles draagt bij aan je stem. En ook aan je performance, je communicatie. Tijdens ‘I Perform’ deel ik mijn kennis en ervaring die ik op deze vlakken heb opgedaan. Het mooiste dat ik kan bedenken, is een vreugdevolle eindpresentatie waarbij iedereen uitziet naar dat podium en die spotlight. Let’s do it!

Ik kan niet wachten om samen met jou een voorstelling te maken. Vooral het meerstemmige lied is een bron van vreugde. Te horen hoe al die stemmen samen klinken, is meer dan magisch!

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER ‘I PERFORM’

Thuis in je stem

“Je hebt ons echt allemaal over ons eigen kunnen heen getild.”

– Trijnie Keppel –