Selecteer een pagina

Het leukste tot nu toe: het liedjes 3-luik

Tinja Brugman

Het leukste tot nu toe: het liedjes 3-luik

Tinja Brugman

Tinja Brugman tijdens 'I Sing'

foto: Marcel Fossen

Tinja Brugman

over ‘I Sing’

Zal ik wel of zal ik niet, ze is natuurlijk heel erg goed, en dan kom ik met mijn niet zo heel erg goed ontwikkeld zangstemmetje, wat zal ze wel niet denken, iedereen die bij Helen zingt is natuurlijk super goed, wat doe ik daar, ik durf niet, maar wil wel graag, zal ik dan maar 1 keertje gaan, ze kikt me vast uit, nou ja dat gevoel…

Zo ging ik de eerste keer heen in de zomer van 2018. Onzeker tot op de bodem zeg maar.

Maar het viel allemaal heel erg mee, Helen at me niet op. Ze was juist vol goede moed en gaf mij het vertrouwen dat ik het wel waard was om bij haar te komen zingen. Zo was mijn allereerste ervaring toen in 2018.

Ondertussen zijn we 3 jaar zanglessen en stemtrajecten verder. Wel met de nodige pauzes, want we zijn allebei nogal druk. En corona gooide ook wel roet in het stemtraject.

Maar wat heb ik al een hoop geleerd en vooral gedaan samen met Helen. Het leukste tot nu toe is het ontwerpen van een liedjes 3-luik.

Hoe dat ging?

Ik heb een song centraal gezet, in mijn geval “Tears in heaven” en daar 2 songs bij gezocht die in mijn optiek qua inhoud en gevoel erbij hoorde. Daarvan hebben we coupletten en refreinen eruit gefilterd die goed over liepen in de andere song. Daar weer de akkoorden op de piano erbij gezocht en  die in de juiste toonhoogte gezet zodat het muzikaal ook klopte en zo steeds beetje bij beetje een song ervan gemaakt die volgens mij klopt.

Echt ontzettend leuk en leerzaam om zo met songs bezig te zijn. En het leuke is dat het op deze manier uiteindelijk een heel eigen song wordt.

Als kers op de taart heb ik het tijdens de eindpresentatie voor de groep gezongen en Helen heeft mij begeleid op de piano. Echt zo trots dat het uitgevoerd is. Het is de wereld in. Het is gehoord.

Dit smaakt echt naar meer. Het volgende 3-luik borrelt alweer, zeg maar.

 

Tinja Brugman over stemtraject I SING

Stemtrajecten

Winter Songs

live stemtraject voor vrouwen

START: 10 OF 11 JANUARI 2023

VOCALE ONTDEKKINGSREIS VAN 6 WEKEN

leer je meest waardevolle instrument kennen - je stem! - en vergroot je vocale mogelijkheden

➤ KLIK VOOR MEER INFO

I Sing

live stemtraject voor vrouwen

START: WOENSDAG 26 APRIL 2023

10 WEKEN JOUW SONG & PRESENTATIE (DOOR)ONTWIKKELEN

in 4 groepslessen en 6 privélessen werk je aan een song die je aan het einde van het traject presenteert voor je groepsgenoten

➤ KLIK VOOR MEER INFO

Hoi!

Ik ben Helen Botman

Stemtrajecten van Helen Botman

Ik werk al meer dan 30 jaar als zangeres. Als creator van The Moving Voice en gediplomeerd stemcoach ontwikkelde ik de stemtrajecten. Daarmee help ik creatieve en sensitieve vrouwen die (willen) zingen om op speelse en lichte wijze hun stem te vinden, te versterken en te verrijken. Zodat ze kunnen zingen met nog meer plezier, gemak en zelfvertrouwen.
Take a deep breath and sing!

Q

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter

Join the Party!

 

CONTACT
Helen Botman
info@helenbotman.com

OVERIGE INFO
ING : NL22 INGB 0009 6954 53
BIC : INGBNL2A
KVK : 37150747
BTW : NL002098381859

MUZIEKATELIER BURGERBRUG

regio Schagen, Den Helder

OldSkoel
Grote Sloot 116A
1754 JJ, Burgerbrug

MUZIEKATELIER BERGEN-NH

regio Alkmaar, Heiloo, Egmond, Schoorl

Zijl 53
1862 HM, Bergen NH