Zing jezelf vrij

Meer persoonlijke vrijheid via
dans, adem, luisteren & zingen

Meer persoonlijke vrijheid via dans, adem, luisteren & zingen

Voor iedereen heeft het woord vrijheid een andere betekenis:

Vrijer zijn in je doen en laten, beter je grenzen aangeven, makkelijker je stem laten klinken, je creativiteit laten stromen, prettiger op een podium staan, beter bij jezelf blijven in contact met anderen, meer aanwezigheid en presence… oftewel:
meer zelfvertrouwen.

Voor dit alles heb je een bijzonder instrument ter beschikking,
kwetsbaar en krachtig tegelijk:

Je Stem!

Jouw stem,
jouw instrument!

EEN VOCALE VERKENNINGSTOCHT MET EEN LIED ALS KOMPAS
Hou je van zingen, maar vind je het spannend om je stem te laten klinken? Ga dan mee met zangeres en stemcoach Helen Botman op vocale ontdekkingstocht. In dit traject van 4 weken ontdek je de werking van je stem – en parallel daar aan vind je meer vrijheid. Met meer overtuiging je stem gebruiken, heeft als positief bij-effect dat je meer vrijheid zult ervaren in je leven. Breng je diepe wensen naar buiten en laat je stem klinken voor jouw vrijheid.

In een besloten supportgroep deel je ervaringen met gelijkgestemden – en leer je van elkaar. Het lied ‘Als De Wind’ is deze weken je muzikale kompas.

Elke week ligt het accent op een ander onderdeel:
 1. DANS – op een soepele manier werken met je lichaam, jouw instrument
 2. ADEM – je adem vrij laten stromen en stevig laten ondersteunen
 3. LUISTEREN – bewust worden van wat er klinkt, om je heen en binnen in jezelf
 4. ZINGEN – op jouw eigen, unieke wijze je stem laten klinken en die klank omarmen
"Een aanrader voor diegenen die vrijheid willen gaan voelen in het lijf en in het zingen.”

– Shanna Bartels –

Dit traject bestaat uit:

ZELF EN SAMEN = BEST OF BOTH WORLDS

 • 4 weken lang expressie geven aan je stem en vrijheid
 • wekelijkse uitleg en oefeningen en dagelijkse inspiratie in de online supportgroep
 • 4 LIVE online groepsbijeenkomsten via Zoom met Helen (+ replays)
 • Toegang tot de besloten supportgroep waar Helen je 4 weken lang online begeleidt
 • Wekelijkse progressie monitor en vragen
Er is vrijheid in de werkwijze
 • Je kunt het traject in je eigen tempo doorlopen.
 • Je kunt het online traject volgen waar en wanneer je maar wilt.
 • De uitleg en oefeningen verschijnen wekelijks in de academy.
 • Helen loopt 4 weken met je op een geeft dagelijkse info, inspiratie en aanmoediging.
 • Tijdens de wekelijkse live Zoom bijeenkomst (donderdagavond om 19.30 uur) kun je je vragen stellen en ervaringen delen.
 • In de besloten online supportgroep kun je uitwisselen, support en aanmoediging ontvangen bij jouw uitdagingen en zelf inspireren en stralen.

REACTIES

REACTIES

Een paar enorme zetten naar voren

– Miriam Mol, coach/therapeut –
“Het heeft me een paar enorme zetten naar voren gegeven op mijn pad. Het pad van me vrij voelen, vrij durven bewegen, mijn stem laten horen en m’n plek innemen. En natuurlijk lekker zingen en bewegen, wat ik beiden zo graag doe.”

Persoonlijke vrijheid

– Bini Hondema, apothekers-assistente –
“Het is een erg mooi opbouwend traject, wat in een veilige, warme omgeving gegeven wordt. Een aanrader voor als je behoefte hebt aan meer persoonlijke vrijheid!”

Het belang van stemexpressie

– Nel Taal, verandercoach –
“Het belang en effect van stemexpressie is voor mij nu een eye-opener! Naast verschillende andere vormen van persoonlijke ontwikkeling is dit er een waarvan ik de waarde heb onderschat.”

Het traject raakt aan meerdere lagen

– Mieke de Haan, kunstenaar & illustrator –
“Het traject raakt aan meerdere lagen, niet alleen vrijheid in de basis van zingen komt aan bod (en die is óók fijn en verdiepend als je al langer zingt) maar ook vrijheid in het algemeen. Mooi hoe beweging, adem, luisteren en stem bijdragen aan de zoektocht naar en het vinden van vrijheid.”

Dit gaat veel dieper

– Suus Wolters, creative director –
“Ik had verwacht dat het over stemgebruik en techniek zou gaan. Het gaat echter veel dieper. Alsof er een soort levenselixer is aangemaakt waarmee ik mij vrijer en veiliger voel om mijn eigen stem te laten horen.”

Na het traject:

ZELFVERZEKERD ZINGEN (EN SPREKEN)

 • Heb je meer bewustzijn over wat jou tegenhoudt om voluit te genieten, te spelen en je leven in te richten zoals jij dat wilt – zodat je die remmingen kunt gaan loslaten.
 • Heb je tools in handen waarmee je soepeler en krachtiger door het leven kan bewegen, volgens je eigen wensen en behoeften.
 • Heb je je meest waardevolle instrument beter leren kennen en leren gebruiken: JE STEM!

 

Dit traject is voor jou
 • Als je toe bent aan een flinke dosis ME TIME en JOY.
 • Als je je aangetrokken voelt tot muziek, zingen en dans.
 • Als je wilt (her)connecten met je sensitieve en creatieve flow.
 • Als je niet per se op zoek bent naar zangles en zangtechniek, maar wel meer wilt ontdekken over je stem, je innerlijke stemmen en een vrijere stemgeving.

NB: We maken gebruik van oefeningen op het gebied van zang, lichaam, adem, beweging en dans, dus zangtechniek komt wel aan de orde, maar is niet het hoofddoel.

“Het is niet alleen je mond opentrekken. Het is je binnenste naar buiten brengen.”

– Stella Kostelijk –

Helen Botman
zangeres &
stemcoach

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Na het behalen van mijn conservatorium diploma miste ik de vrijheid en de speelsheid van ooit. Die hervond ik bij het Roy Hart Theatre, waar ik vrijer en authentieker leerde zingen.

Krachtige ervaringen deed ik op met o.a. mijn band La Luna, tijdens het maken en uitvoeren van mijn theatervoorstelling Vleugelvrouw, en tijdens het schrijven en uitbrengen van mijn Engelstalige solo album ‘I Sing’. Momenteel treed ik op met singer-songwriter en partner Peter van Vleuten.

Ik heb het zingen altijd gezien als doel én als middel. Het zingen heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, mezelf kwetsbaar durven opstellen.

Door de muziek heb ik getourd en opgetreden, en samengewerkt met creatieve en vrije geesten. Door het werken met bands en ensembles heb ik geleerd over samenwerking en groepsprocessen.

Ik zie ernaar uit om je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt en wat je stem allemaal voor jou kan doen.

 

Hèlen x

Vraag + Antwoord

(klik op de vraag om het antwoord te lezen)

Ga je dit traject nog een keer doen?

Op dit moment staat er nog geen nieuw traject gepland. Voel je je aangetrokken tot het stemtraject en is de nu aanmelding open? Dan is dit het perfecte moment om mee te doen. Klik hier om aan te melden

Hoe groot is de groep?

De groepsgrootte hangt af van het aantal aanmeldingen. Om een prettige sfeer, overzicht en aandacht te waarborgen, zal de groep niet groter zijn dan 20 deelnemers.

Werkt dat 'online' wel?
Na verschillende trajecten kan ik je zeggen: ja, dat werkt zeker. De resultaten in de voorgaande trajecten waren zelfs boven verwachting. Uiteraard bepaalt je eigen commitment en input ook of dit voor je werkt.
Wat is zoom?

Zoom is een video-chat-programma, waardoor we wekelijks live online kunnen samenkomen, elkaar kunnen zien en met elkaar kunnen uitwisselen. Je kunt hier het programma gratis downloaden.

Hoeveel tijd kost het?

Per module heb je een week om de oefeningen te doen. Hiervoor kun je je eigen moment en tempo kiezen. Na het traject hou je toegang, dus je kunt altijd op dingen terugkomen, als dat nodig is. Ik moedig je aan dagelijks te oefenen. Dat hoeft niet lang te zijn, maar op die manier laat je de kracht van de herhaling voor je werken.

Ik heb een stok achter de deur nodig

Dan zit je bij dit online stemtraject helemaal goed. Via de supportgroep wordt je dagelijks gestimuleerd en geïnspireerd. Je bent vrij om te kiezen of je daar gehoor aan geeft of niet. Zoals op de pagina al is genoemd, werk je zelf of samen (= best of both worlds).

Is het ook mogelijk om in termijnen te betalen?

Ja, het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. Bij aanmelding betaal je de eerste termijn. Daarmee is je deelname bevestigd. De tweede termijn betaal je na de tweede lesweek. Hiervan ontvang je een factuur.

Wellicht ook handig om te vermelden dat de prijs inclusief 21% BTW is. Dus als je een bedrijf hebt, kun je de BTW als voorbelasting aftrekken.

Ik heb al zangles; is dit traject dan ook iets voor mij?
In dit traject werken we met de basis van het zingen en stemgeven. Het is daarom echt gericht op beginners. Als je al zangles hebt, en verlangt naar meer vrijheid en zelfvertrouwen in het zingen, dan past het stemtraject ‘I Sing’ wellicht beter bij je.

www.themovingvoice.nl/ising

Heb je toch nog vragen? Of twijfel je of het traject iets voor je is?
Stuur dan een e-mail en dan kijkt Helen met je mee of het iets voor je is.

REACTIES

REACTIES

Het oversteeg mijn verwachtingen

– Saskia Geluk –
“Het oversteeg mijn verwachtingen omdat het naast de vooruitgang in stemgeluid ook nog eens meer inzicht gaf aan dat ik wat losser zou mogen leven.”

Helder, verdiepend en bevrijdend

– Elly van Keulen –
“Helen neemt je mee op een reis naar binnen, heel subtiel en toch zo raak, helend is het, verdiepend en bevrijdend ……………. tis wel wat kort maar zo fijn”

Geraakt door jouw openheid

– Karen Nijdam –
“Ik ben geraakt door jouw openheid Helen! Dat je zoveel deelt, ook met vrouwen die je helemaal niet kent.”

Positieve en lieve insteek

– Dorenda Brinkman –
“Mooi hoe jij, Helen, de begeleiding geeft. Altijd met een positieve en lieve insteek. Daar leer ik van.”

Betrokken bij iedereen

– Ingrid Paffen –
“Ik vind jou een top vrouw in hoe je deze cursus hebt gegeven. Zo liefdevol en betrokken bij iedereen. Ik vond de zoom bijeenkomsten heel fijn om mijn persoonlijke vragen te kunnen stellen en hoe je daar de oefeningen liet zien en horen.”

Een online avontuur

– Leonie van Schagen –
“Je stemtraject was een online avontuur op het gebied van vrij voelen, zingen en bewegen. Door middel van prikkelende vragen, oefeningen en opdrachten kreeg ik tools in handen om zelf sturing te geven aan het behalen van mijn persoonlijke doel op het gebied van “vrijheid”!”

Een inspirerend voorbeeld

– Helma Brinkman –
“Jij bent een heel fijn en inspirerend voorbeeld Helen, je bent zo authentiek en warm, blij en enthousiast en respectvol. Je reacties en tips hebben mij veel gebracht. Veel oefeningen kende m’n hoofd al, maar m’n lijf vergeet ze steeds.”

Je binnenste naar buiten brengen

– Stella Kostelijk –
“Ontwikkeling van de mens, het openen van mijn ziel, het hoorbaar maken, voelen dat ik leef. Dit voel ik allemaal. Het is niet alleen je mond opentrekken. Het is je binnenste naar buiten brengen.”

Een aanrader

– Shanna Bartels –
“Helen neemt je in het traject mee op een innerlijke reis doordat je je bewust wordt van je lijf, je adem en hoe je naar muziek luistert. Een aanrader voor diegenen die vrijheid willen gaan voelen in het lijf en in het zingen.”

meld je aan voor het stemtraject

Ja, ik doe mee!

Dit is hét moment!

€ 299,00

meld je NU aan voor het online stemtraject

 

AANMELDEN

Wil je in twee termijnen betalen?
Klik dan hier om aan te melden