Zing jezelf vrij

Creëer meer persoonlijke vrijheid
via dans, adem, luisteren & zingen

MUZIKAAL ONLINE TRAJECT
VAN 4 WEKEN

meld je aan voor de wachtlijst

MEER VRIJHEID

Voor iedereen heeft het woord ‘vrijheid’ een andere betekenis: vrijer zijn in je doen en laten, beter je grenzen aangeven, makkelijker je stem laten klinken, je creativiteit laten stromen, prettiger op een podium staan, meer bij jezelf blijven in contact met anderen, meer aanwezigheid en presence…

Voor dit alles heb je een bijzonder instrument ter beschikking:

 

Je Stem!

 

Deze is kwetsbaar en krachtig tegelijk.
Met je stem kun je jezelf en anderen raken en bewegen.

Ervaar het plezier als je jouw stem laat klinken.
Voel de kracht in je lijf en de schoonheid in je klank.
Geniet van de rust als je de stilte kunt toelaten.

reactie

Persoonlijke vrijheid

– Bini Hondema –
“Het is een erg mooi opbouwend traject, wat in een veilige, warme omgeving gegeven wordt. Een aanrader voor als je behoefte hebt aan meer persoonlijke vrijheid!”

JOUW STEM, JOUW INSTRUMENT!

In een traject van 4 weken ga je met zangeres en stemcoach Helen Botman op vocale en muzikale ontdekkingstocht. Je ontdekt de werking van je stem – én je laat je stem klinken voor jouw vrijheid. In een besloten Facebookgroep deel je ervaringen met gelijkgestemden – en leer je van elkaar. Het lied ‘Als De Wind’ is deze weken je muzikale kompas.

 

Jouw natuur

 

Elke week light het accent op een ander onderdeel:

  • DANS – op een soepele manier werken met je lichaam, jouw instrument
  • ADEM – je adem vrij laten stromen en stevig laten ondersteunen
  • LUISTEREN – bewustwording van wat er klinkt, zowel om je heen als binnen in jezelf
  • ZINGEN – op jouw eigen, unieke wijze je stem laten klinken en omarmen

reactie

Het belang van stemexpressie

– Nel Taal, verandercoach –
“Het belang en effect van stemexpressie is voor mij nu een eye-opener! Naast verschillende andere vormen van persoonlijke ontwikkeling is dit er een waarvan ik de waarde heb onderschat.”

DIT TRAJECT BESTAAT UIT:

ONLINE TRAJECT
• 4 weken lang expressie geven aan je stem en vrijheid
• wekelijkse uitleg en oefeningen en dagelijkse inspiratie in de Facebookgroep
• 4 LIVE online groepsbijeenkomsten via Zoom met Helen (+ replays)
• Toegang tot de besloten Facebookgroep aka supportgroep
waar Helen je 4 weken lang online begeleidt
• Wekelijkse progressie monitor en vragen

 

Zelf & Samen

WERKWIJZE
• Je kunt het traject in je eigen tempo doorlopen.
• Je kunt het online traject volgen waar en wanneer je maar wilt.
• De uitleg en oefeningen verschijnen wekelijks in de Facebookgroep.
• Helen loopt 4 weken met je op een geeft dagelijkse info, inspiratie en aanmoediging.
• Tijdens de wekelijkse live Zoom bijeenkomst (donderdagavond om 19.30 uur) kun je je vragen stellen en ervaringen delen.
• In een besloten Facebook-groep creëer je samen met andere deelneemsters een veilige supportgroep, waar je kunt uitwisselen, support en aanmoediging ontvangen bij jouw uitdagingen en zelf inspireren en stralen.

reactie

Een paar enorme zetten naar voren

– Miriam Mol, coach/therapeut –
“Het heeft me een paar enorme zetten naar voren gegeven op mijn pad. Het pad van me vrij voelen, vrij durven bewegen, mijn stem laten horen en m’n plek innemen. En natuurlijk lekker zingen en bewegen, wat ik beiden zo graag doe.”

NA HET TRAJECT:

• Heb je meer zicht op wat jou tegenhoudt om voluit te genieten, te spelen en je leven in te richten zoals jij dat wilt – waardoor je die remmingen kunt gaan loslaten.
• Heb je tools in handen waarmee je soepeler en krachtiger door het leven kan bewegen, volgens je eigen wensen en behoeften.
• Heb je je meest waardevolle instrument beter leren kennen en leren gebruiken:
JE STEM!

 

Verras jezelf

 

DIT TRAJECT IS VOOR JOU
• Als je toe bent aan een flinke dosis ME TIME en JOY.
• Als je je aangetrokken voelt tot muziek, zingen en dans.
• Als je (her)connecten met je sensitieve en creatieve flow.
• Als je niet per se op zoek bent naar zangles en zangtechniek, maar wel meer wilt ontdekken over je stem, je innerlijke stemmen en een vrije stemgeving.

NB: We maken gebruik van oefeningen op het gebied van zang, lichaam, adem, beweging en dans, dus zangtechniek komt wel aan de orde, maar is niet het hoofddoel.

reactie

Dit gaat veel dieper

– Suus Wolters, creative director –
“Ik had verwacht dat het over stemgebruik en techniek zou gaan. Het gaat echter veel dieper. Alsof er een soort levenselixer is aangemaakt waarmee ik mij vrijer en veiliger voel om mijn eigen stem te laten horen.”

Meld je hier aan voor de wachtlijst.
Je blijft op de hoogte van nieuwe trajecten
en een nieuwe ronde van ‘Zing jezelf vrij’

reactie

Het traject raakt aan meerdere lagen

– Mieke de Haan, kunstenaar & illustrator –
“Het traject raakt aan meerdere lagen, niet alleen vrijheid in de basis van zingen komt aan bod (en die is óók fijn en verdiepend als je al langer zingt) maar ook vrijheid in het algemeen. Mooi hoe beweging, adem, luisteren en stem bijdragen aan de zoektocht naar en het vinden van vrijheid.”

HELEN BOTMAN
ZANGERES & STEMCOACH

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Na het behalen van mijn conservatorium diploma miste ik de vrijheid en de speelsheid van ooit. Die hervond ik bij het Roy Hart Theatre, waar ik vrijer en authentieker leerde zingen.

Mooie ervaringen deed ik onder andere op met mijn band La Luna, tijdens het maken en uitvoeren van mijn theatervoorstelling Vleugelvrouw en tijdens het schrijven en uitbrengen van mijn engelstalige solo album ‘I Sing’. Momenteel treed ik op met singer-songwriter en partner Peter van Vleuten.

Ik heb het zingen altijd gezien als doel én als middel. Het zingen heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, mezelf kwetsbaar durven opstellen. Door de muziek heb ik getourd en opgetreden, en samengewerkt met creatieve en vrije geesten. Door het werken met bands en ensembles heb ik geleerd over samenwerking en groepsprocessen.

Ik zie ernaar uit om met je op te lopen en je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt en wat je stem allemaal voor jou kan doen.

 

Hèlen x

Meer mooie woorden

Het oversteeg mijn verwachtingen

– Saskia Geluk –
“Het oversteeg mijn verwachtingen omdat het naast de vooruitgang in stemgeluid ook nog eens meer inzicht gaf aan dat ik wat losser zou mogen leven.”

Helder, verdiepend en bevrijdend

– Elly van Keulen –
“Helen neemt je mee op een reis naar binnen, heel subtiel en toch zo raak, helend is het, verdiepend en bevrijdend ……………. tis wel wat kort maar zo fijn”

Geraakt door jouw openheid

– Karen Nijdam –
“Ik ben geraakt door jouw openheid Helen! Dat je zoveel deelt, ook met vrouwen die je helemaal niet kent.”

Vraag + Antwoord

(klik op de vraag om het antwoord te lezen)

Ga je dit traject nog een keer doen?

Op dit moment staat er nog geen nieuw traject gepland. Voel je je aangetrokken tot het stemtraject en is de nu aanmelding open? Dan is dit het perfecte moment om mee te doen. Klik hier om aan te melden

Hoe groot is de groep?

De groepsgrootte hangt af van het aantal aanmeldingen. Om een prettige sfeer, overzicht en aandacht te waarborgen, zal de groep niet groter zijn dan 20 deelnemers.

Werkt dat 'online' wel?

Na verschillende trajecten kan ik je zeggen: ja, dat werkt zeker. De resultaten in de voorgaande trajecten waren zelfs boven verwachting. Uiteraard bepaalt je eigen commitment en input ook of dit voor je werkt.

Wat is zoom?

Zoom is een video-chat-programma, waardoor we wekelijks live online kunnen samenkomen, elkaar kunnen zien en met elkaar kunnen uitwisselen. Je kunt hier het programma gratis downloaden.

Hoeveel tijd kost het?

Per module heb je een week om de oefeningen te doen. Hiervoor kun je je eigen moment en tempo kiezen. Na het traject hou je toegang, dus je kunt altijd op dingen terugkomen, als dat nodig is. Ik moedig je aan dagelijks te oefenen. Dat hoeft niet lang te zijn, maar op die manier laat je de kracht van de herhaling voor je werken.

Ik heb een stok achter de deur nodig

Dan zit je bij dit online stemtraject helemaal goed. Via de supportgroep wordt je dagelijks gestimuleerd en geïnspireerd. Je bent vrij om te kiezen of je daar gehoor aan geeft of niet. Zoals op de pagina al is genoemd, werk je zelf of samen (= best of both worlds).

Is het ook mogelijk om in termijnen te betalen?

Ja, het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. Bij aanmelding betaal je de eerste termijn. Daarmee is je deelname bevestigd. Je ontvangt hiervan een factuur op het moment dat het traject start.

De tweede termijn betaal je na de tweede lesweek. Ook hiervan ontvang je een factuur.

Wellicht ook handig om te vermelden dat de prijs inclusief 21% BTW is. Dus als je een bedrijf hebt, kun je de BTW als voorbelasting aftrekken.

Ik heb al zangles; is dit traject dan ook iets voor mij?

In dit traject werken we met de basis van het zingen en stemgeven. Het is daarom echt gericht op beginners. Als je al zangles hebt, en verlangt naar meer vrijheid en zelfvertrouwen in het zingen, dan past het stemtraject ‘I Sing’ wellicht beter bij je.

 

www.themovingvoice.nl/ising

En nóg meer reacties!

Een positieve en lieve insteek

– Dorenda Brinkman –
“Mooi hoe jij, Helen, de begeleiding geeft. Altijd met een positieve en lieve insteek. Daar leer ik van.”

Betrokken bij iedereen

– Ingrid Paffen –
“Ik vind jou een top vrouw in hoe je deze cursus hebt gegeven. Zo liefdevol en betrokken bij iedereen. Ik vond de zoom bijeenkomsten heel fijn om mijn persoonlijke vragen te kunnen stellen en hoe je daar de oefeningen liet zien en horen.”

Een online avontuur

– Leonie van Schagen –
“De cursus van Helen is een online avontuur op het gebied van vrij voelen, zingen en bewegen. Door middel van prikkelende vragen, oefeningen en opdrachten krijg je tools in handen om zelf sturing te geven aan het behalen van jouw persoonlijke doel op het gebied van “vrijheid”!”

Een inspirerend voorbeeld

– Helma Brinkman –
“Jij bent een heel fijn en inspirerend voorbeeld Helen, je bent zo authentiek en warm, blij en enthousiast en respectvol. Je reacties en tips hebben mij veel gebracht en ik heb ook een schriftje bijgehouden zodat ik alles na deze weken weer kan teruglezen. Want veel oefeningen kende m’n hoofd al, maar m’n lijf vergeet ze steeds.”

Een aanrader

– Shanna Bartels –
“Helen neemt je in het traject mee op een innerlijke reis doordat je je bewust wordt van je lijf, je adem en hoe je nasr muziek luistert. Je krijgt oefeningen mee en tegelijkertijd ruimte om je eigen tijd in te delen en eigen tempo te volgen. Het is dus zeker niet rigide. Toch is ze ook goed in het je aanmoedigen om zoveel mogelijk mee te doen ten behoeve van je eigen leerproces. De laatste week is echt een feestje: iedereen werd open en kwam los! Er kwam (letterlijk) geen einde aan ? Een aanrader voor diegenen die vrijheid willen gaan voelen in het lijf en in het zingen.”

Je binnenste naar buiten brengen

– Stella Kostelijk –
“Ontwikkeling van de mens, het openen van mijn ziel, het hoorbaar maken, voelen dat ik leef. Dit voel ik allemaal. Het is niet alleen je mond opentrekken. Het is je binnenste naar buiten brengen.”