Zing jezelf vrij

Meer persoonlijke vrijheid via
dans, adem, luisteren & zingen

Vrijheid is voor jou

Voor iedereen heeft het woord vrijheid een andere betekenis:

Vrijer zijn in je doen en laten, beter je grenzen aangeven, makkelijker je stem laten klinken, je creativiteit laten stromen, prettiger op een podium staan, beter bij jezelf blijven in contact met anderen, meer aanwezigheid en presence… oftewel:
meer zelfvertrouwen

Voor dit alles heb je een bijzonder instrument ter beschikking,
kwetsbaar en krachtig tegelijk:

Je Stem!

themovingvoice-golden-kiss

EEN VOCALE VERKENNINGSTOCHT MET EEN LIED ALS KOMPAS

Jouw stem, jouw instrument!

Hou je van zingen, maar vind je het spannend om je stem te laten klinken? Kom dan mee op deze vocale ontdekkingstocht!

Ontdek je de werking van je stem en vind meer vrijheid. Want met meer overtuiging je stem gebruiken, heeft als positief bij-effect dat je meer vrijheid in je leven zult ervaren.

Breng je diepe wens(en) naar buiten, laat je stem klinken voor jouw vrijheid, en creëer jouw droomrealiteit.

In dit traject van 4 weken onder leiding van zangeres en stemcoach Helen Botman is het lied ‘Als De Wind’ je muzikale kompas.

Elke week ligt het accent op een ander onderdeel:

1

DANS

Op een speelse en soepele manier werken met je lichaam, jouw instrument

2

ADEM

Je adem vrij laten stromen en stevig je stem ondersteunen

3

LUISTEREN

Bewust worden van wat er klinkt, om je heen en binnen in jezelf

4

ZINGEN

Op je eigen, unieke wijze je stem laten klinken en jouw ongekende klank omarmen

“Een aanrader voor diegenen die vrijheid willen gaan voelen in het lijf en in het zingen.”

– SHANNA BARTELS –

ontspanningscoach en yogadocent

ZELFVERZEKERD ZINGEN (EN SPREKEN)

Een vrije stem!

Ken je de uitdrukking ‘change your voice, change your life’? Zodra je bezig gaat met het ontwikkelen van je stem, groeit alles in je leven mee. Omdat jij zelf groeit.

Na afloop van dit traject heb je meer bewustzijn over wat jou tegenhoudt om voluit te genieten, te spelen en je leven in te richten zoals jij dat wilt – zodat je die remmingen kunt gaan loslaten.

Daarnaast heb je tools in handen waarmee je je spanning kunt reguleren, en dus ook je vitaliteit. Je beweegt soepeler en krachtiger door het leven, volgens je eigen wensen en behoeften.

Het grootste geschenk is, dat je na vier weken je meest waardevolle instrument beter hebt leren kennen en leren gebruiken: JE STEM!

Dit traject is voor jou, als je…

 1. ★ toe bent aan een flinke dosis ME TIME en JOY.
 2. ★ je aangetrokken voelt tot muziek, zingen en dans.
 3. ★ wilt (her)connecten met je creatieve flow.
 4. ★ krachtiger wilt verankeren in je sensitiviteit.
 5. ★ meer expressief wilt (durven) zijn als introvert.
 6. ★ je niet per se op zoek bent naar zangles en zangtechniek, maar wel meer wilt ontdekken over je stem, je innerlijke stemmen en een vrijere stemgeving.

NB: We maken gebruik van oefeningen op het gebied van zang, lichaam, adem, beweging en dans. Zangtechniek komt wel aan de orde, maar is in dit traject niet het hoofddoel.

“Het is niet alleen je mond opentrekken. Het is je binnenste naar buiten brengen.”

– Stella Kostelijk –

ZELF EN SAMEN = BEST OF BOTH WORLDS

Dit traject bestaat uit:

 • 4 weken lang expressie geven aan je stem en vrijheid
 • elke week nieuwe oefeningen en uitleg
 • dagelijkse inspiratie en aanmoediging in de online supportgroep
 • 4 LIVE online groepsbijeenkomsten via Zoom met Helen (+ replays)
 • Toegang tot de besloten supportgroep waar je je ervaringen kunt delen met je groepsgenoten en waar je van elkaar leert.
 • In deze supportgroep krijg je ook 4 weken lang online begeleiding van Helen
 • Wekelijkse progressie monitor en vragen
Er is vrijheid in de werkwijze
 • Je kunt het traject in je eigen tempo doorlopen.
 • Je kunt het online traject volgen waar en wanneer je maar wilt.
 • De uitleg en oefeningen verschijnen wekelijks in de academy.
 • Helen loopt 4 weken met je op een geeft dagelijkse info, inspiratie en aanmoediging.
 • Tijdens de wekelijkse live Zoom bijeenkomst (donderdagavond om 19.30 uur) kun je je vragen stellen en ervaringen delen.
 • In de besloten online supportgroep kun je uitwisselen, support en aanmoediging ontvangen bij jouw uitdagingen en zelf inspireren en stralen.

wat anderen zeggen over het traject

 Miriam Mol
coach/therapeut

Een paar enorme zetten naar voren

“Het heeft me een paar enorme zetten naar voren gegeven op mijn pad. Het pad van me vrij voelen, vrij durven bewegen, mijn stem laten horen en m’n plek innemen. En natuurlijk lekker zingen en bewegen, wat ik beiden zo graag doe.”

 Bini Hondema
apothekers-assistente

Persoonlijke vrijheid

“Het is een erg mooi opbouwend traject, wat in een veilige, warme omgeving gegeven wordt. Een aanrader voor als je behoefte hebt aan meer persoonlijke vrijheid!”

 Nel Taal
verandercoach

Het belang van stemexpressie

“Het belang en effect van stemexpressie is voor mij nu een eye-opener! Naast verschillende andere vormen van persoonlijke ontwikkeling is dit er een waarvan ik de waarde heb onderschat.”

 Mieke de Haan
kunstenaar & illustrator

Het raakt aan meerdere lagen

“Het traject raakt aan meerdere lagen, niet alleen vrijheid in de basis van zingen komt aan bod (en die is óók fijn en verdiepend als je al langer zingt) maar ook vrijheid in het algemeen. Mooi hoe beweging, adem, luisteren en stem bijdragen aan de zoektocht naar en het vinden van vrijheid.”

 Suus Wolters
creative director

Dit gaat veel dieper

“Ik had verwacht dat het over stemgebruik en techniek zou gaan. Het gaat echter veel dieper. Alsof er een soort levenselixer is aangemaakt waarmee ik mij vrijer en veiliger voel om mijn eigen stem te laten horen.”

Over Helen Botman
zangeres & stemcoach

Enkele highlights uit mijn 30+ jaar kennis en ervaring zijn: het afronden van mijn studie aan het conservatorium; het touren in binnen- en buitenland met mijn band La Luna; het maken en uitvoeren van de theatervoorstelling Vleugelvrouw; en het schrijven en uitbrengen van mijn album ‘I Sing’.

Ik heb het zingen altijd gezien als doel én als middel. Het heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, en mezelf kwetsbaar durven opstellen. Het heeft me geleerd over creativiteit, samenwerking en groepsprocessen, en niet te vergeten ondernemen. Naast authenticiteit bracht het me speelsheid en vrijheid.

Ik zie ernaar uit om je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt en wat je stem allemaal VOOR JOU kan betekenen.

 

Hèlen xo

Vraag + Antwoord

(klik op de vraag om het antwoord te lezen)

Ga je dit traject nog een keer doen?

Op dit moment staat er nog geen nieuw traject gepland. Voel je je aangetrokken tot het stemtraject en is de nu aanmelding open? Dan is dit het perfecte moment om mee te doen. Klik hier om aan te melden

Hoe groot is de groep?

De groepsgrootte hangt af van het aantal aanmeldingen. Om een prettige sfeer, overzicht en aandacht te waarborgen, zal de groep niet groter zijn dan 20 deelnemers.

Werkt dat 'online' wel?
Na verschillende trajecten kan ik je zeggen: ja, dat werkt zeker. De resultaten in de voorgaande trajecten waren zelfs boven verwachting. Uiteraard bepaalt je eigen commitment en input ook of dit voor je werkt.
Wat is zoom?

Zoom is een video-chat-programma, waardoor we wekelijks live online kunnen samenkomen, elkaar kunnen zien en met elkaar kunnen uitwisselen. Je kunt hier het programma gratis downloaden.

Hoeveel tijd kost het?

Per module heb je een week om de oefeningen te doen. Hiervoor kun je je eigen moment en tempo kiezen. Na het traject hou je toegang, dus je kunt altijd op dingen terugkomen, als dat nodig is. Ik moedig je aan dagelijks te oefenen. Dat hoeft niet lang te zijn, maar op die manier laat je de kracht van de herhaling voor je werken.

Ik heb een stok achter de deur nodig

Dan zit je bij dit online stemtraject helemaal goed. Via de supportgroep wordt je dagelijks gestimuleerd en geïnspireerd. Je bent vrij om te kiezen of je daar gehoor aan geeft of niet. Zoals op de pagina al is genoemd, werk je zelf of samen (= best of both worlds).

Is het ook mogelijk om in termijnen te betalen?

Ja, het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. Bij aanmelding betaal je de eerste termijn. Daarmee is je deelname bevestigd. De tweede termijn betaal je na de tweede lesweek. Hiervan ontvang je een factuur.

Wellicht ook handig om te vermelden dat de prijs inclusief 21% BTW is. Dus als je een bedrijf hebt, kun je de BTW als voorbelasting aftrekken.

Ik heb al zangles; is dit traject dan ook iets voor mij?
In dit traject werken we met de basis van het zingen en stemgeven. Het is daarom echt gericht op beginners. Als je al zangles hebt, en verlangt naar meer vrijheid en zelfvertrouwen in het zingen, dan past het stemtraject ‘I Sing’ wellicht beter bij je.

www.themovingvoice.nl/ising

Heb je toch nog vragen? Of twijfel je of het traject iets voor je is? Stuur dan een e-mail en dan kijkt Helen met je mee of het iets voor je is.

meld je aan voor het stemtraject

NOG MEER REACTIES

NOG MEER REACTIES

Het oversteeg mijn verwachtingen

“Het oversteeg mijn verwachtingen omdat het naast de vooruitgang in stemgeluid ook nog eens meer inzicht gaf aan dat ik wat losser zou mogen leven.”
Saskia Geluk

Helder, verdiepend en bevrijdend

“Helen neemt je mee op een reis naar binnen, heel subtiel en toch zo raak, helend is het, verdiepend en bevrijdend ……………. tis wel wat kort maar zo fijn”
Elly van Keulen

Geraakt door jouw openheid

“Ik ben geraakt door jouw openheid Helen! Dat je zoveel deelt, ook met vrouwen die je helemaal niet kent.”
Karen Nijdam

Positieve en lieve insteek

“Mooi hoe jij, Helen, de begeleiding geeft. Altijd met een positieve en lieve insteek. Daar leer ik van.”
Dorenda Brinkman

Betrokken bij iedereen

“Ik vind jou een top vrouw in hoe je deze cursus hebt gegeven. Zo liefdevol en betrokken bij iedereen. Ik vond de zoom bijeenkomsten heel fijn om mijn persoonlijke vragen te kunnen stellen en hoe je daar de oefeningen liet zien en horen.”
Ingrid Paffen

Een online avontuur

“Je stemtraject was een online avontuur op het gebied van vrij voelen, zingen en bewegen. Door middel van prikkelende vragen, oefeningen en opdrachten kreeg ik tools in handen om zelf sturing te geven aan het behalen van mijn persoonlijke doel op het gebied van “vrijheid”!”
Leonie van Schagen

Een inspirerend voorbeeld

“Jij bent een heel fijn en inspirerend voorbeeld Helen, je bent zo authentiek en warm, blij en enthousiast en respectvol. Je reacties en tips hebben mij veel gebracht. Veel oefeningen kende m’n hoofd al, maar m’n lijf vergeet ze steeds.”
Helma Brinkman

Je binnenste naar buiten brengen

“Ontwikkeling van de mens, het openen van mijn ziel, het hoorbaar maken, voelen dat ik leef. Dit voel ik allemaal. Het is niet alleen je mond opentrekken. Het is je binnenste naar buiten brengen.”
Stella Kostelijk

Een aanrader

“Helen neemt je in het traject mee op een innerlijke reis doordat je je bewust wordt van je lijf, je adem en hoe je naar muziek luistert. Een aanrader voor diegenen die vrijheid willen gaan voelen in het lijf en in het zingen.”
Shanna Bartels

Ja, ik doe mee!

Dit is hét moment!

€ 299,00

meld je NU aan voor het online stemtraject

 

AANMELDEN

Wil je in twee termijnen betalen?
Klik dan hier om aan te melden