Zing jezelf vrij

in 4 weken meer persoonlijke vrijheid
via dans, adem, luisteren & zingen

online stemtraject voor vrouwen
start 5 februari

Wat is vrijheid voor jou?

Voor iedereen heeft het woord vrijheid een andere betekenis:

Vrijer zijn in je doen en laten, beter je grenzen aangeven, makkelijker je stem laten klinken, je creativiteit laten stromen, prettiger op een podium staan, beter bij jezelf blijven in contact met anderen, meer aanwezigheid en presence…

Veelal komt dit neer op:
meer zelfvertrouwen

Om je zelfvertrouwen te verkennen en te voeden, heb je een bijzonder instrument ter beschikking, kwetsbaar en krachtig tegelijk:

Je Stem!

Golden Kiss The Moving Voice, Zingen met zelfvertrouwen

EEN VOCALE VERKENNINGSTOCHT MET EEN LIED ALS KOMPAS

Jouw stem, jouw instrument!

Hou je van zingen, maar vind je het spannend om je stem te laten klinken? Kom dan mee op deze vocale ontdekkingstocht!

N

Ontdek de werking van je stem en vind meer mogelijkheden in je zingen en stemgeving en meer vrijheid in je communicatie en expressie.

N

Spreek en zing met meer overtuiging waarmee je ook makkelijker je grenzen kunt aangeven, en dus meer vrijheid in je leven zult ervaren.

N

Realiseer je wens(en) op het gebied van vrijheid, laat je stem klinken, en creëer jouw droomrealiteit.

In dit traject van 4 weken (+ 1 bonusweek) onder leiding van zangeres en stemcoach Helen Botman is het lied ‘Als De Wind’ je muzikale kompas.

Elke week ligt het accent op een ander onderdeel:

1

Dans

Op een speelse en soepele manier werken met je lichaam, jouw instrument

2

Adem

Je adem vrij laten stromen en je stem stevig ondersteunen

3

Luisteren

Bewust worden van wat er klinkt, om je heen en binnen in jezelf

4

Zingen

Op je eigen, unieke wijze je stem laten klinken en jouw ongekende klank omarmen

“Een aanrader als je vrijheid wilt voelen in je lijf en in je zingen.”

– SHANNA BARTELS –

ontspanningscoach en yogadocent

Shanna Bartels over 'Zing jezelf vrij'

ZELFVERZEKERD ZINGEN (EN SPREKEN)

Een vrije stem!

Ken je de uitdrukking ‘change your voice, change your life’? Zodra je bezig gaat met het ontwikkelen van je stem, groeit alles in je leven mee. Omdat jij zelf groeit.

Na afloop van dit traject heb je meer bewustzijn over wat jou tegenhoudt om voluit te genieten, te spelen en je leven in te richten zoals jij dat wilt – zodat je die remmingen kunt gaan loslaten.

Daarnaast heb je tools in handen waarmee je je spanning kunt reguleren, en dus ook je vitaliteit. Je beweegt soepeler en krachtiger door het leven, volgens je eigen wensen en behoeften.

Het grootste geschenk is, dat je na vier weken je meest waardevolle instrument beter hebt leren kennen en leren gebruiken: JE STEM!

Vrij zingen als water bewegend aan het strand

Dit traject is voor jou,
als je…

 1. ★ toe bent aan een flinke dosis ME TIME en JOY.
 2. ★ je aangetrokken voelt tot muziek, zingen en dans.
 3. ★ wilt (her)connecten met je creatieve flow.
 4. ★ krachtiger wilt verankeren in je sensitiviteit.
 5. ★ meer expressief wilt (durven) zijn als introvert.
 6. ★ je niet per se op zoek bent naar zangles en zangtechniek, maar wel meer wilt ontdekken over je stem, je innerlijke stemmen en een vrijere stemgeving.

NB: We maken gebruik van oefeningen op het gebied van zang, lichaam, adem, beweging en dans. Zangtechniek komt wel aan de orde, maar is in dit traject niet het hoofddoel.

“Het is niet alleen je mond opentrekken. Het is je binnenste naar buiten brengen.”

– Stella Kostelijk –
creatief & moeder

Stella Kostelijk over 'Zing jezelf vrij'

ZELF EN SAMEN = BEST OF BOTH WORLDS

Dit traject bestaat uit:

 • 4 weken (+ 1 bonusweek) expressie geven aan je stem en je vrijheid
 • elke week een nieuwe module met uitleg en oefeningen
 • elke week online begeleiding van Helen
 • besloten online supportgroep om ervaringen te delen, vragen te stellen en van elkaar te leren
 • dagelijkse inspiratie en aanmoediging in de online supportgroep
 • wekelijkse trend tracking om je groei bij te houden

Vrijheid in werkwijze

De uitleg en oefeningen verschijnen wekelijks online. Helen loopt 4 weken met je op een geeft dagelijkse info, inspiratie en aanmoediging. Na deze 4 weken krijg je nog een verdiepende bonusweek.

In de besloten online supportgroep kun je uitwisselen, support en aanmoediging ontvangen bij jouw uitdagingen en zelf inspireren en stralen.

Kies het pakket dat bij jou past
Bovenstaande beschrijving is het SILVER pakket. Als je kiest voor het GOLD pakket, dan krijg je ook nog wekelijkse Zoom-bijeenkomsten met Helen en je mede-‘Goldies’. Aan het einde ben je van harte welkom om live af te sluiten in het muziekatelier. Bij PLATINUM krijg je daarbij ook nog een 1-op-1 les van 60 minuten met Helen, evenals de cursus ‘Zo zoek je je song uit!’.

Zelf tijd en plaats bepalen
Je kunt het traject in je eigen tempo doorlopen en je kunt het online traject volgen waar en wanneer je maar wilt. Ga uit van zo’n 5 uur tijdsbesteding per week. Waar en wanneer je dat doet, is aan jou.

Jouw eigen omgeving
Je kunt de lessen volgen vanuit (de veiligheid van) je eigen huis. Maar ook als je op reis of onderweg bent, kun je de lessen blijven volgen.

Dansen op het strand

wat anderen zeggen

Miriam Mol over 'Zing jezelf vrij'

Een paar enorme zetten naar voren

“Het heeft me een paar enorme zetten naar voren gegeven op mijn pad. Het pad van me vrij voelen, vrij durven bewegen, mijn stem laten horen en m’n plek innemen. En natuurlijk lekker zingen en bewegen, wat ik beiden zo graag doe.”

– Miriam Mol –
coach/therapeut

Suus Wolters over 'Zing jezelf vrij'

Dit gaat veel dieper

“Ik had verwacht dat het over stemgebruik en techniek zou gaan. Het gaat echter veel dieper. Alsof er een soort levenselixer is aangemaakt waarmee ik mij vrijer en veiliger voel om mijn eigen stem te laten horen.”

– Suus Wolters –
creative director

Mieke de Haan over 'Zing jezelf vrij'

Het raakt aan meerdere lagen

“Het traject raakt aan meerdere lagen, niet alleen vrijheid in de basis van zingen komt aan bod (en die is óók fijn en verdiepend als je al langer zingt) maar ook vrijheid in het algemeen. Mooi hoe beweging, adem, luisteren en stem bijdragen aan de zoektocht naar en het vinden van vrijheid.”

– MIEKE DE HAAN –
KUNSTENAAR & ILLUSTRATOR

Nel Taal over 'Zing jezelf vrij'

Het belang van stemexpressie

“Het belang en effect van stemexpressie is voor mij nu een eye-opener! Naast verschillende andere vormen van persoonlijke ontwikkeling is dit er een waarvan ik de waarde heb onderschat.”

– Nel Taal –
verandercoach

Bini Hondema over 'Zing jezelf vrij'

Persoonlijke vrijheid

“Het is een erg mooi opbouwend traject, wat in een veilige, warme omgeving gegeven wordt. Een aanrader voor als je behoefte hebt aan meer persoonlijke vrijheid!”

– Bini Hondema –
apothekers-assistente

Zangeres Helen Botman brengt 'Zing jezelf vrij' bij The Moving Voice

zangeres & stemcoach

Helen Botman

Enkele highlights uit mijn 30+ jaar kennis en ervaring zijn: het afronden van mijn studie aan het conservatorium; het touren in binnen- en buitenland met mijn band La Luna; het maken en uitvoeren van de theatervoorstelling Vleugelvrouw; en het schrijven en uitbrengen van mijn album ‘I Sing’.

Ik heb het zingen altijd gezien als doel én als middel. Het heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, en mezelf kwetsbaar durven opstellen. Het heeft me geleerd over creativiteit, samenwerking en groepsprocessen, en niet te vergeten ondernemen. Naast authenticiteit bracht het me speelsheid en vrijheid.

Ik zie ernaar uit om je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt en wat je stem allemaal VOOR JOU kan betekenen.

Hèlen xo

Vraag + Antwoord

Qua zingen ben ik helemaal blanco en heb nul kennis of ervaring. Is dit dan wel iets voor mij?

Ja, juist! Het traject is een mooie kennismaking met het zingen. We starten vanuit de basis en gaan stap voor stap, zonder verwarring of overweldiging, maar met helderheid, aandacht en ruimte.

Het lijkt me zo leuk, maar tegelijk zo spannend. Past dit traject bij mij?

Dit traject is juist voor diegene bij wie de angst vaak in de weg zit als het aankomt op zingen, of expressie geven in de ruimere zin. Precies dat pakken we in dit traject aan. En ja, meedoen is dan een spannende stap. Maar je gaat geen spijt krijgen. Voor jou is het motto ‘feel the fear and do it anyway’.

Hoe groot is de groep?

De groepsgrootte hangt af van het aantal aanmeldingen. Om een prettige sfeer, overzicht en aandacht te waarborgen, zal de groep niet groter zijn dan 20 deelnemers.

Werkt dat ‘online’ wel?

Na verschillende trajecten kan ik je zeggen: ja, dat werkt zeker! De resultaten in de voorgaande trajecten waren zelfs boven verwachting. Uiteraard bepaalt je eigen commitment en input ook of dit voor je werkt.

Wat is Zoom?

Zoom is een video-chat-programma, waardoor we wekelijks live online kunnen samenkomen, elkaar kunnen zien en met elkaar kunnen uitwisselen. Je kunt hier het programma gratis downloaden.

Kan ik dit traject een andere keer meedoen?

Op dit moment staat er geen nieuw traject ‘Zing jezelf vrij’ gepland. Kwam dit traject op je pad, voel je je ertoe aangetrokken en is nu de aanmelding geopend? Dan kun je erop vertrouwen dat dit het perfecte moment is om mee te doen. Klik hier om aan te melden

Hoeveel tijd kost het?

Per module heb je een week om de oefeningen te doen. Hiervoor kun je je eigen moment en tempo kiezen. Hou rekening met ongeveer 5 uur per week.

Na het traject hou je nog toegang, dus je kunt altijd op dingen terugkomen, als dat nodig is. Ik moedig je aan dagelijks te oefenen. Dat hoeft niet lang te zijn, maar op die manier laat je de kracht van de herhaling voor je werken.

Ik heb een stok achter de deur nodig

Dan zit je bij dit online stemtraject helemaal goed. Via de supportgroep wordt je dagelijks gestimuleerd en geïnspireerd. Je bent vrij om te kiezen of je daar gehoor aan geeft of niet. Zoals op de pagina al is genoemd, werk je zelf of samen (= best of both worlds).

Is het ook mogelijk om in termijnen te betalen?

Ja, het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. Bij aanmelding betaal je de eerste termijn. Daarmee is je deelname bevestigd. De tweede termijn betaal je na de tweede lesweek. Hiervan ontvang je een factuur.

Wellicht ook handig om te vermelden dat de prijs inclusief 21% BTW is. Dus als je een bedrijf hebt, kun je de BTW als voorbelasting aftrekken.

Krijg ik een factuur toegestuurd?

Ja, bij de start van het traject ontvang je een factuur. Heb je specifieke vragen over je factuur? Mail dan je vragen naar info@helenbotman.com.

Ik heb al zangles. Is dit traject dan ook geschikt voor mij?

In dit traject werken we met de basis van het zingen en stemgeven. Het is daarom echt gericht op beginners. Je zou het kunnen beschouwen als verdieping van kennis die je al hebt. Maar als je al zangles hebt en verlangt naar meer vrijheid en zelfvertrouwen in het zingen, dan past het stemtraject ‘I Sing’ wellicht beter bij je.
www.themovingvoice.nl/ising

Heb je toch nog vragen? Of twijfel je of het traject iets voor je is? Stuur dan een e-mail om samen te kunnen kijken of dit stemtraject bij jou past.

wat anderen zeggen

Saskia Geluk over 'Zing jezelf vrij'

Het oversteeg mijn verwachtingen

“Het oversteeg mijn verwachtingen omdat het naast de vooruitgang in stemgeluid ook nog eens meer inzicht gaf aan dat ik wat losser zou mogen leven.”

– Saskia Geluk –
eigenaar studio nuovo

Elly van Keulen over 'Zing jezelf vrij'

Helend is het

“Helen neemt je mee op een reis naar binnen, heel subtiel en toch zo raak, helend is het, verdiepend en bevrijdend ……………. tis wel wat kort maar zo fijn”

– Elly van Keulen –
kunstenaar & Moeder van 6

Karin Nijdam over 'Zing jezelf vrij'

Geraakt door jouw openheid

“Ik ben geraakt door jouw openheid Helen! Dat je zoveel deelt, ook met vrouwen die je helemaal niet kent.”

– Karen Nijdam –
kunstzinnig & muziektherapeut

Dorenda Brinkman over 'Zing jezelf vrij'

Positieve en lieve insteek

“Mooi hoe jij, Helen, de begeleiding geeft. Altijd met een positieve en lieve insteek. Daar leer ik van.”

– Dorenda Brinkman –
trainer authentiek leiderschap

Ingrid Paffen over 'Zing jezelf vrij'

Betrokken bij iedereen

“Ik vind jou een top vrouw in hoe je deze cursus hebt gegeven. Zo liefdevol en betrokken bij iedereen. Ik vond de zoom bijeenkomsten heel fijn om mijn persoonlijke vragen te kunnen stellen en hoe je daar de oefeningen liet zien en horen.”

– Ingrid Paffen –
theraplay practitioner

Een online avontuur

“Het stemtraject was een online avontuur op het gebied van vrij voelen, zingen en bewegen. Door middel van prikkelende vragen, oefeningen en opdrachten kreeg ik tools in handen om zelf sturing te geven aan het behalen van mijn persoonlijke doel op het gebied van “vrijheid”!”

– Leonie van Schagen –
Coördinator vrijwilligers

Helma Brinkman over 'Zing jezelf vrij'

Een inspirerend voorbeeld

“Jij bent een heel fijn en inspirerend voorbeeld Helen, je bent zo authentiek en warm, blij en enthousiast en respectvol. Je reacties en tips hebben mij veel gebracht. Veel oefeningen kende m’n hoofd al, maar m’n lijf vergeet ze steeds.”

– Helma Brinkman –
teammanager Amaryllis

Stella Kostelijk over 'Zing jezelf vrij'

Voelen dat ik leef

“Ontwikkeling van de mens, het openen van mijn ziel, het hoorbaar maken, voelen dat ik leef. Dit voel ik allemaal. Het is niet alleen je mond opentrekken. Het is je binnenste naar buiten brengen.”

– Stella Kostelijk –
CREATIEF & MOEDER

Shanna Bartels over 'Zing jezelf vrij'

Een innerlijke reis

“Helen neemt je in het traject mee op een innerlijke reis doordat je je bewust wordt van je lijf, je adem en hoe je naar muziek luistert. Een aanrader voor diegenen die vrijheid willen gaan voelen in het lijf en in het zingen.”

– Shanna Bartels –
Yogadocent